• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
`Paralel yapı` için operasyon sinyali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, paralel yapılanmayla mücadele konusunda herkesin gelecek günlerde ne olacağını göreceğini belirterek, “Şu an devlet kurumları gerekli hazırlıkları yapıyor” dedi.

Kanal 7`de Mehmet Acet`in sunduğu `Başkent Kulisi` programında gündeme ilişkin soruları cevaplayan İşler, 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının ardından bu yapıyla mücadelenin başladığını, bürokrasi ve idarede gerekli adımların atıldığını söyledi.

“HSYK Kanunu`nda değişikliğe gittik, orada bir düzenleme yaptık. Emniyet içerisinde, bürokraside, idare mekanizmasındaki bu yapının elemanlarını pasifize etmiş durumdayız. Yine çalışmalar da devam ediyor” diyen İşler, seçimlerden önce de İçişleri Bakanlığının belli konularda suç duyurularında bulunduğunu hatırlattı.

“Paralel yapılanmayla ilgili operasyonlar mı bekleyeceğiz” sorusuna da İşler, “Önümüzdeki günlerde herkes ne olacağını görecek.

Şu an devlet kurumları gerekli hazırlıkları yapıyor.

Mesele, yargıya intikal edecek. MİT tırına yapılan operasyonlar bağışlanabilecek operasyonlar değil. Burada kusuru, kastı olan kim varsa yargı önüne çıkarılacak. Milli güvenlikle ilgili ses kayıtlarında da aynı durum söz konusu” cevabını verdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir