• DOLAR 34.21
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2886.896
  • ...
HÜDA PAR`dan Sakık`a yalanlama ve tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı, BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık’ın özel bir televizyon programında HÜDA PAR’ a yönelik sarf etmiş olduğu sözlerine, yaptığı yazılı basın açıklaması ile yalanlayarak tepki gösterdi.

HÜDA PAR İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, BDP’ ye karşı HÜDA PAR’ın diğer partiler ile ittifak yaptığının tamamen yalan olduğu belirtilerek yalnızca sisteme alternatif olduklarının altı tekrar çizildi.

‘Türkiye HÜDA PAR kadar temiz siyaset yapan bir partiye şahit olmamıştır’

Yapılan açıklamada,  Sırrı Sakık’ın 4 Nisan günü Ağrı’nın seçim atmosferini özel bir televizyon programına değerlendirmesi sırasında sarf ettiği sözlerinin iftira olduğu kaydedilerek şöyle denildi :

"BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, özel bir televizyona telefon ile bağlanarak sözde kendi aleyhlerinde HÜDA PAR, SP, AK Parti ve MHP’nin ittifak kurduklarını ve Devletin desteğiyle kendilerini şehirde kuşattıklarını  ifade etmiştir. HÜDA PAR olarak bizler, herhangi bir partiyle, ne seçim öncesi, nede seçim sonrası hiçbir şekilde ittifakımız olmamıştır. Parti olarak hiçbir partiye alternatif olmadığımızı, bilakis mevcut sisteme alternatif olduğumuzu kamuoyuna defalarca deklare ettik. Seçim süresince halkımızla birlikte olduk. Kimseye yalan söylemedik, hiçbir parti ve adayına  iftira atmadık. Tüm halkımız  da buna  şahittir. Türkiye tarihi, HÜDA PAR kadar temiz bir siyaset yapan partiye şahit olmamıştır."

‘BDP’ yi başka partilere tahammül etmeye davet ediyoruz’

BDP’ nin dürüst bir siyaset yapılması tavsiye edildiği açıklamada, "Buna rağmen BDP’ nin Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık’ ın AK Parti ile kendi aralarında yaşadıkları çekişmeden dolayı, böylesi temiz bir parti olan HÜDA PAR’a yalan ve iftira atmasını şiddetle kınıyor, kendilerini dürüst bir siyaset yapmaya, başka siyasi partilere de tahammül etmeye davet ediyoruz" denildi.

‘Siyasiler bundan sonra Kürdistan’da daha dikkatli davranmak zorundadırlar’

"HÜDA PAR  Kürdistan halkından muhalefet yetkisini  almıştır. Bu bölgede siyasetçiler bundan sonra hem sözlerine hem de icraatlarına daha dikkat etmeliler. Aksi halde  siyasi arenada karşılarında HÜDA PAR’ ı göreceklerdir. Bu bağlamda halkına yalan konuşmayı ve siyasi rakiplerine iftira atmayı  ahlak edinen siyasetçileri aziz halkımıza şikâyet ediyoruz."  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir