• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İHH Urfa`da yetimlerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - İHH İnsani Yardım Vakfı, Şanlıurfa`da Yetim Dayanışma Günleri kapsamında  Haliliye Kız İmam Hatip Lisesi Bahçesinde 500 yetimle buluştu.

Programa Şanlıurfa Valisi, Haliliye Kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İHH Merkez Yetim birimi temsilcileri, STK Temsilcileri, kanaat önderleri, Suriyeli misafirler, yetim anneleri ve yetim çocuklar katıldı.

500 yetimin katıldığı programda, yetimler arasında Irak, Suriye ve Doğu Türkistanlıların da bulunduğu görüldü.

Programda konuşan Şanlıurfa Valisi Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa`da Suriyelilere kucak açıldığını belirterek, "Birçok bölgede Suriyelilerle ilgili şikayetler gelmesine rağmen Şanlıurfalılar onları bağrına basmış ve şikayetçi de olmamıştır. İHH da en güzel hizmetini yaparak yetimlere sahip çıkıyor. Bu tür dernekler başta İHH olmak üzere bilsinler ki her zaman desteğimiz onlarla olacaktır. Çünkü bizim en büyük davamız insandır. Amacımız gençlerimizi çocuklarımızı aklen ve fikren güçlü yetiştirmektir." diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı`nın dünya genelinde 40 bin yetime baktığını ifade eden Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atila ise, “Her yetime ayda 90 TL nakdi yardımda bulunmaktadır. Şanlıurfa’mızda ise 400 yetimimize sponsorluk yapmaktayız. Bugün bu 500 civarı yetim çocuğumuzu sevindirmek için böyle bir organize yaptık. Çocukların ve ailelerinin ne kadar sevinçli olduğunu görüyorsunuz. Amacımız da zaten budur. Bu çalışmada emeği  geçen tüm kardeşlerimize ve maddi katkılarını esirgemeyen hayırsever ağabeylerimize cani gönülden teşekkür ederim. Yetim çocukları böyle mutlu görünce tüm yorgunluğumuz gidiyor." dedi.
Okunan şiirlerin ardından İHH yetkilileri ve misafirler çocuklarla halat çekme, çuval yarışı, düz koşu, top oynama vb oyunlar oynadı.

Yetim çocuklara yemek ikramından sonra yetim ailelere hazırlanan hediyeleri verildi. 

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir