• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
PKK Dargeçit`te şantiye basıp ateşe verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Midyat ile Dargeçit ilçeleri arasında yer alan Dargeçit’e 5 kilometre uzaklıkta yer alan, Kısmetli (Baskil) köyü civarında bulunan petrol arama şantiyenin, saat 19.00’da 20-30 kişiden oluşan PKK’li grup tarafından basıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre şantiye işçilerinin vardiya değişimi sırasında şantiyeye gelen PKK’liler, bütün işçileri bir araya toplayıp cep telefonlarına el koydu. PKK’li grup daha sonra şantiyeden sorumlu E.rbil S. adlı mühendisi çağırarak, ‘Sizi uyardığımız halde burayı kurdunuz. 16’sına kadar burası bizden sorulacak’ dedikten sonra tüm şantiyeyi ateşe verdiler.

Baskın sırasında kaçmayı başaran 3 şantiye personelinin belirttiğine göre, ilk fırsatta Jandarmayı arayıp olayı haber verdikleri, ancak jandarma görevlisinin emir almadan müdahale edemeyeceklerini söylediği ifade edildi.

Son gelen bilgilere göre PKK`li grubun şantiye işçierini serbest bıraktığı ve Jandarma ekiplerinin olay yerine intikal ettiği öğrenildi. Olayla ilgili daha detaylı bilgilere ulaşılmaya çalışılıyor.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir