• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
DEDAŞ işçileri 3 gündür eylemde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) işçileri iş güvenliklerinin olmadığı ve tehlikeli iş yaptıkları gerekçesiyle 3 gündür yetkililerin sorunları çözmeleri için eylem yapıyor.

 

 “İş güvenliği açısında hiçbir malzememiz yok”

Arıza kurumunda bir yıldır çalışan ve yetkililerden şikâyetçi olan Özgür Uçan, “3 gündür burada toplanıp sesimizi duyurmak için eylem yapıyoruz. Yetkililer, bize karşı duyarsız. Bundan dolayı iş yavaşlatma eylemine gidildi. Eylemlerimizin sebebi ise biz çalışanların iş güvenlik giysilerinin olmaması, iş güvenlik açısından hiçbir malzememizin olmamasından dolayı iş yavaşlatılmaya gidildi.” şeklinde konuştu.

 

“Eylemlerimizin tek sebebi can güvenliğimizin olmamasıdır”

Taleplerini yetkililere bildirdikleri halde hiçbir yanıt alamadıklarını söyleyen Uçan, “Biz bu sıkıntılarımızı yetkililere bildirdik. Ama sıkıntılarımızı yetkililere bildirmemize rağmen hiçbir sonuç alamadık.”dedi.

 

“İş güvenliği sonucunu alana kadar eylemimiz devam edecek”

Eylemlerini yetkililerden olumlu bir cevap alana kadar devam ettirecekleri dile getiren Uçan, “Bizim şartlarımızı yerine getirilene kadar bu eylemlerimiz sürecek. Bizim şartlarımız içerde olan maaşlarımızı ödesinler. Yemek, yol masraflarımızı karşılasınlar. Ayrıca DEDAŞ işçisi olduğumuza dair iş güvenliği elbiselerini istiyoruz. Yetkililerden iş güvenliği sonucu alana kadar eylemimiz devam edecek.” dedi.

 

Yetkililer: ‘İşçiler bize sorunu çözmek için fırsat vermiyor’

DEDAŞ yetkilileri ise şu açıklamada bulundular: “işçiler sözleşmelerinde olmayan talepleri istiyor. İşçiler işe başlamadan önce yaptıkları sözleşmelerde yol parası, yemek parası verilmemesini kabul etmiş bu tutar maaşa yansıtılmıştır. Çalışanlar dün bize dilekçe verdiler. Bu dilekçeleri gerekli yerlere bildirmemizi ve işlem yapmamıza bile fırsat vermiyorlar. Bizlere fırsat vermeyip ısrarla eylem yapıp iş güvenliği elbiselerini bahane ediyorlar. Ama biz çalışanlarımıza elbise veriyoruz hatta onlara diyoruz ‘Gidin bakın, depoda elbise var, alın giyin’ Ama eylem yapıp işlerinin başlarına dönmüyorlar.” şeklinde konuştular.”  (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir