• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
" Hükümet ve yerel siyaset muhalefete tahammül etmiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Eş Koordinatörlüğünü Eyüphan Kaya ve Ahmedi Elaltunkara’nın yaptığı Diyarbakır küçük Millet Meclisi Nisan ayı toplantısı DİTAM’da yapıldı.  Toplantı, Doç.Dr.Ahmet İnan’ın Moderatörlüğünde gerçekleşti. Yapılan toplantı Siyasi aktör ve kanaat önderlerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

 

Toplantıda seçim sonrası ülkenin geleceğinin nasıl şekilleneceği üzerinde duruldu.

 

Toplantıda ayrıca yerel seçimler münasebetiyle yerel yönetimlere yönelik değerlendirmelerde de bulunanlar oldu.

 

Yapılan toplantıda hükümetin yapması gerekenlerinin dile geldiği toplantıda, “Hükümetin karşısında plan proje ile muhalefet edecek bir parti yok, daha çok kötüleyerek, eleştirel bir dil kullanılarak muhalefet yapılıyor. Hem hükümet hem de yerel siyaset muhalefete tahammül etmiyor. Fakat 17 Aralık muhalefeti maksatlıydı. Ancak Başbakanın kararlı duruşu paralel yapının saldırısını bertaraf etti. 23 Nisan bayramında Kürt çocukları ceza evinden bırakılmalı ve diğer çocuklar gibi çocuk bayramını kutlamalıdırlar.” denildi.

 


BDP adaylarının çoğunun, Kürt halkını önemsemediği ifade edilen toplantıda , “BDP Demokratik Özerklik diyor ama içeriğini açıklamadığı için muğlâk kalıyor. Hem bölge insanı hem ülkenin batısı tereddütte kalıyor.  Ne istediğini daha açık bir şekilde dile getirmelidir. BDP’nin Kürtlerin tüm renkleriyle selamlaşması ve kabullenmesi lazım. BDP adaylarının çoğu halkın değerleriyle barışık değiller, bu ürkütücüdür, Kürt halkını önemsememesidir. ‘Öndere özgürlük’ sloganıyla halk sindirilmeye çalışıldı.”  ifadeleri kullanıldı.

 


BDP taraftarlarının diğer partilerle kavga etmesinin yanlış olduğu dile getirilen toplantıda, “Diyarbakır genelinde demokratik bir seçim olmadı, maalesef bir kısım vatandaşlarımıza gözdağı verildi, tehdit edildi. Yer yer BDP taraftarlarının diğer partilerle kavga etmesi doğru bir davranış değildir. Bazı yerlerde başka parti adayları Belediye Başkanlığını kazandı diye bir kesim insanların çıngar çıkarması uyarmaya değer yanlışlardır.” şeklinde konuşuldu.

 

Yapılan toplantıda son olarak, “BDP’li başkanların Diyarbakır’a hizmet etmesi ve DkMM’ye gelmesi gerekir. BDP DkMM’de hem fikirlerini dile getirmek için, hem de gelen eleştirilere cevap vermek için muhakkak platforma gelmesi gerekir. BDP DKMM ‘ye gelerek sorulan sorulara cevap verip halkın sesine kulak vermesi gerekir.” deyip tepkilerini dile getirdiler.(Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir