• DOLAR 32.565
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2430.335
  • ...
Kur`an Nesli Platformu gençlerle panelde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kur’an Nesli Platformu, “Kur’an ikliminde gençlerle buluşma” paneli düzenledi. Gençlerin sorunlarının konuşulduğu programda ideal gençliğin nasıl olması gerektiği yönünde bilgiler aktarıldı.

 Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa Kur’an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, Mustazaflar Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Kur’an Nesli Platformu üyesi Nurettin Teymur, bazı STK temsilcileri ile gençler katıldı.

Ahmet Altundağ’ın sunuculuğunu yaptığı program, Ramazan Biçer’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Mustazaflar Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Kur’an Nesli Platformu üyesi Nurettin Teymur, Kur’an Nesli Platformunun, gençlere İslam ümmetinin geleceği ve mustakbel Kur’an hadimi ve davetçileri nazarıyla baktığını söyledi.

 Teymur sözlerini şöyle sürdürdü:  “Kur’an mesajının anlaşılması,  yaşanılması ve yayılması konusunda hizmet kahramanlarının sizlerin içinden çıkacağına inancımız tamdır. Bu inançla Kur’an gençliğinin karşı karşıya kaldıkları manevi tehlikelere karşı korunmaları sorumluluğuyla yola koyulduk. Kendi değerlerine sahip çıkan,  manen donanımlı, takva azığını almış, ilkeli ve programlı bir gençliğin arzusuyla çıktığımız bu yolda, siz kardeşlerimizinde katkı ve desteğiyle hergün biraz daha mesafe katettiğimizi hamd ve şükür ederek görmekteyiz. Kur’an mesajından habersiz yaşayan kitlelere ilahi mesajın ulaştırılması, Kur’an’ın etrafında safların oluşturulması ve Kur’an-la barışık nesillerin meydana getirilmesi adına yapılan hizmetlerin aksatılmadan devam ettirilmesi iman-i bir gerekliliktir.” dedi.

 Program, Özlem Ajans sanatçıları ile çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Ardından A. Kadir Ayyıldız ile Musap Türk isimli gençler, ‘Dön gel İslamım’ ve ‘İdeal gençliğimi arıyorum’ adlı birer şiir okudular

 Programa konuşmacı olarak katılan Kur’an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, Kur’an-ı Kerim’in Kehf süresinden gençlerin kıyamı ve mücadelesini anlatan bir konuşma yaptı.

 Gençlerin davetçi kimlikleriyle şeref duyması gerektiğini ifade eden Altun, “Şereflerin en üstünü olan belki de yeryüzünde bir insana Allah’ın vermiş olduğu her üstün mesiyet olarak bildiğimiz imani davayla şeref duyunuz, onur duyunuz ve onunla iftihar ediniz. Kur’an-ı Kerim durup dururken kıssaları anlatmaz. Anlatmış olduğu her kıssada mutlaka inananların ibret alması gereken mutlaka dersler alması gereken kıssalardır. Ashab-ül Kehf kıssası da bu kıssalardan birdir. O ölümsüzleştirilmiş olan bazı gençleri tevhid mücahidlerine tevhid davetçilerine kıyamete kadar baki olacak Allah’a adanmışlığın, Allah’a feda olmanın, Allah’ın dışında kalan bütün her şeyi ellerinin tersiyle itmenin dersini vermişler.” şeklinde konuştu.

 Program okunan dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir