• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Öğrenciler okul gazetesi çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Solhan ilçesinde ilkokulda okuyan 18 öğrenci, bir öğretmen başkanlığında 8 sayfalık okul gazetesi çıkardı. Öğrenciler, eğitim camiasına örnek olacak olan bir çalışmaya imza attı. 

Bingöl`ün Solhan ilçesi Yenidal Köyü İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve aylık olarak yayımlanacak olan "Yenidal Postası" isimli gazetenin ilk sayısı çıktı. 

Okul gazetesi, köy ve ilçe halkının büyük beğenisini kazandı. 18 kişilik öğrenci ve 1 öğretmen kadrosuyla eğitim hayatını sürdüren Yenidal İlkokulu adına okul öğretmeni başkanlığında öğrenciler tarafından hazırlanan 8 sayfalık gazete yayımlandı. 

Solhan ilçesine bağlı köy okullarını gezen  Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Yenidal Köyü İlkokulunu ziyaret etti. "Yenidal Postası" isimli gazeteyi çıkardıkları için okulda görevli öğretmen ve öğrencileri kutlayan Sarı, "Eğitime gönül vermiş öğretmen arkadaşımızın çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu güzel gazete, aynı zamanda; disiplinli çalışmalarının somut bir örneğini oluşturmaktadır" dedi. 

Okul öğretmeni Muhammed Selçuk Emre ise, gazete çıkarma amaçlarının, okulun ve köyün tanıtımını yapmak, velilerle okul arasındaki bağı kuvvetlendirmek, insanların eğitime bakış açısını değiştirmek ve eğitimin sadece okuldaki dersler ile değil, sosyal etkinlikler yoluyla da verilebileceğini göstermek olduğunu söyledi. 

18 öğrencisiyle birlikte okul gazetesi çıkaran Muhammed Selçuk Emre öğretmen, aynı zamanda okul bahçesini sulamak için damla sulama sistemi kurdu. Muhammed öğretmen hem doğayı koruyor, hem öğrenci ve köylü vatandaşlara örnek oluyor. 

Öğretmen ve öğrencilerin başarılarını örnek uygulama olarak değerlendiren Sarı, "Köy okullarımızın bu tür çalışmalarda ön plana çıkması beni ayrıca sevindirmektedir. Sosyal etkinlikler aynı zamanda eğitim öğretimin bir parçası olarak öğrencilerin, yetenek ve kişiliklerinin gelişmesinde ayrı bir katkı sunduğundan farklı bir önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir