• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Batman Umut-Der Mart ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Umut Kervanı Yardım Platformuna üye olan Batman Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği Umut-Der Gıda Bankası, faaliyet raporunu kamuoyuna açıkladı. Her ay yüzlerce aileye yardımda bulunan Umut Der Gıda Bankası, Mart ayı içerisinde de 435 muhtaç ve fakir ailelin yüzünü güldürdü. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Umut-Der Gıda Bankası Genel Sekreteri M.Nurullah Günaydın, “Hayırseverlerin bağışlamış olduğu ayni ve nakdi yardımları derneğimizde 1. derece de kayıtlı olan muhtaç ve fakir 435 aileye Mart ayı içerisinde yardımda bulunduk. Nisan ayında da yardımlarımız devam edecektir.” dedi. 

Düzenli bir şekilde yaptıkları yardımların her geçen ay artarak devam ettiğini sözlerine ekleyen Günaydın, “Mart ayı içerisinde, 343 aileye 16 bin 695 TL tutarında gıda, 92 aileye 23 bin 310 TL tutarında nakdi ve iç savaştan dolayı ülkemize sığınan Suriyeli ailelere de bir hayırseverin her ay düzenli bir şekilde bağışlamış olduğu 10 bin TL`yi ulaştırdık. Yaptığımız yardımlarla fakir ve muhtaçların hayır dualarını almak bizi işimize sımsıkı sarılmamamıza vesile oluyor. Derneğimize yardım almak için başvuran ailelerin durumlarını araştırmak için tespit komisyonumuzca yapılan ev ziyaretleri devam ediyor. Tespitler neticesinde fakir aile sayısı gün geçtikçe artıyor. Onun için hayırseverlerin bu konuda daha da hassas olmalarını istiyoruz. Her geçen gün derneğimize başvuru sayısı oldukça yükseliyor. Şuan itibariyle 10 bin üzerinde kayıtlı aile başvurusu var.” ifadelerini kullandı. 

Hayırseverlerden istekte bulunan Günaydın, “Hayırseverlerden isteğimiz yapacakları yardımları sadece mübarek Ramazan ayı ile yetinmemeleridir. Sadakanın faydaları hakkında, hadis-i şeriflerde şöyle buyruluyor: ‘Hastalarınızı sadakayla tedavi edin. Sadaka, her hastalığı ve belayı defeder.’  Bir âyet-i kerime meali şöyledir: ‘Şeytan, fakirleşirsiniz diye korkutup, size cimriliği, çirkin şeyleri emreder, sadaka verdirmek istemez. Allah ise kendi lütfünden size mağfiret ve bol nimet vaat ediyor. Allah`ın ihsanı geniştir, her şeyi hakkıyla bilendir.’ Onun için tüm hayırseverler kardeşlerimizden yardımlarını bekliyoruz. Bize kayıtlı olan muhtaç ve fakir aileler bizden yardım bekliyor. Bize ulaşmak isteyen hayırseverler 0488 212 10 21 ve 0506 746 87 97 nolu telefonlardan bizimle irtibata geçip gerekli bilgiyi alabilir.” diye konuştu.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir