• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yaşlılar ücretsiz seyahatten memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Son çıkan torba yasasına göre 65 yaşını doldurmuş olan kişiler, ücretsiz seyahat edebilecekler.  65 yaşını doldurmuş  olan Urfalılar başvuru için kuyruk oluşturdu.

 

Halktan maddi durumu iyi olmayanların bu uygulamadan  memnun olduğu görünüyor.

 

Konu hakkında bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı olan Belsan Ulaşım Hizmetleri personeli Mahmut Karadurmuş, “Son çıkan torba yasaya ve Belediyenin kararına istinaden, 65 yaş ve üstü olan vatandaşlar, bundan sonra otobüsleri ücretsiz olarak kullanacaklardır. Kendilerine kişileştirilmiş kartları 5 TL karşılığında tahsis ediyoruz. Onlar da bu kartla bir yıl boyunca ücretsiz seyahat yapabiliyorlar. Bu kartların başkası tarafından kullanılması durumunda ceza uygulanacak. Böyle bir durumda yıl boyunca şahsın kartına el konulup, kartları kullanıma kapatılmaktadır.” dedi.  

 

Ücretsiz seyahat için başvuruyu sadece  65 yaş ve üstü olan kişilerin  yapabildiğini belirten Karadurmuş, “Bu kişilerin kart alabilmesi için şahsen müracaat etmesi gerekiyor. Kişi, kimliğinin aslını ibraz edecek, kimlik fotokopisi ve bir adet fotoğrafla başvurabilecek Bu kartların yılda bir güncellenmesi gerekiyor. Daha sonra bu haktan bir yıl boyunca süresiz yararlanılabiliyor. Bu uygulama başlayalı bir hafta olduğu halde, günlük ortalama 800’ün üzeride kart, sahiplerine telsim ediliyor.”  ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir