• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Bingöl'den Suriye'ye Yardım TIR'ı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Suriye’li savaş mağdurlarına ulaştırılacak bu yardım malzemeleri, iHH’nın Kilis ofisi aracılığı ile Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

 

Suriye’de 4 yıldır süren iç savaş nedeniyle milyonlarca insanın açlık ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Muhittin Gili,  “2011 yılında başlayan ve yaklaşık 3 yıldır büyük bir yıkımın yaşandığı Suriye'deki insani krizin boyutu, rakamlarla ifade edilemeyecek bir dramı yansıtıyor. Milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz durumda olduğu bölgede, İHH İnsani Yardım Vakfı, mağduriyetlerin başladığı gününden beri yardım çalışmaları yürütüyor. Komşumuz ve kardeşlerimiz olan Suriyeliler için, sizlerin destekleriyle üç yıldır seferber oluyoruz” dedi.

 

Yardım kampanyalarının devam ettiğini belirten Gili, 2014 yılı içersinde gıda maddesi, un ve giyim eşyası bulanan 2. insani yardım TIR’ını yola çıkarttıklarını belirtti. Gili, yardımların öncelikle, Suriye içindeki sınır hattı boyunda sıkışmış milyonlarca insana, daha sonra da Halep ve Şam çevresi ile Yermük Kampı gibi iç bölgelere gönderileceğini söyledi.

 

Bingöl halkının Suriye’deki drama kayıtsız kalmadığını belirten Gili, “Suriyeli kardeşlerini her fırsatta sahiplenen Bingöl esnafı başta olmak üzere tüm Bingöl halkına teşekkür ederiz” dedi. (Nihat Kaant-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir