• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Kızıltepe Esnafından Kepenk Kapatmalara Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe`de son günlerde BDP`liler ile polis arasında çıkan çatışmalardan en fazla zarar gören ilçe esnafı yaşananlara tepki gösterdi. 10 içinde üç kepenk kapatma eylemi olduğunu ve çıkan olaylarda bankalar ile işyerleri olduğunu belirten esnaf, yaşananlar karşısında ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.

İki ateş arasında vatandaş tedirgin
Kepenk kapatma eylemi olduğu zaman çok sıkıntı çektiklerini ifade eden ilçe esnafından Zeynettin K, "Günlük giderlerimizi karşılayamaz hale geldik. Bu tür durumlardan esnaf olarak hem bizler hem de vatandaş rahatsızız. Bu rahatsızlık ve çirkin durumların ortadan kalkması için bu kirli oyunlara karşı uyanık olalım, kimin neye hizmet ettiğinin bilincinde olalım. Bu arada güvenlik güçleri de ayırım yapmadan halkımıza sıkıntı yaşatıyor. Bir yandan kendini bilmezlerin taşlarına maruz, bir yandan da güvenlik güçlerinin gaz bombalarına maruz kalıyoruz. Yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz." dedi.

Güvenlik güçlerinin rastgele biber gazı sıkmasının olaylarla ilgisi olmayan halkı zor durumda bıraktığını dile getiren Vatandaşlardan Mahsum Y. İse, "Polisin gaz bombası atması çok kötü bir olaydır. Biz ve çocuklarımız çok kötü bir şekilde etkileniyoruz. Çocuklarımızı bile güvenli bir şekilde okula gönderemiyoruz. Bu olaylardan bıktık artık, son bulsun bu olaylar." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Kepenk kapatma eylemlerinin 90`lı yıllardan beri devam ettiğini ve çözüm olmadığını belirten ilçe esnafından Mehmet A. da, "Eğer bir çözüm aranacaksa İslam`da aranmalıdır. Gayri İslami çözümler kimseye hiçbir fayda vermemiş vermeyecek. Bu olaylardan en çok etkilenen bizleriz. Olaylar sırasında çarşıda genç, yaşlı, kadın, çocuklar vardır. Polis, sivil vatandaşları dikkate almaksızın biber gazı sıkıyor. Ayrıca kepenk kapatma eylemlerinde büyük işyerleri açık kalırken diğer küçük işyerleri ise kapalı oluyor" şeklinde konuştu.

Esnaf kan ağlıyor
Başka bir işyeri yetkilisi M. Emin A. İse: "Bizim işyerimiz ortaklar ve elemanlar vasıtasıyla yürütülüyor. Bizim aylık giderimiz yaklaşık 10 bin TL civarındadır. Bir gün açılmazsa ne kadar zarar ederiz onu da siz düşünün.. Bunun yanında bir sürü giderlerimiz var. Kepenk kapanma olduğu zaman en çok zarar gören bizleriz. Olan olayları tasvip etmek için kapatmıyoruz. Bize zarar gelir düşüncesiyle kapatıyoruz. Ayrıca kepenk kapatma eyleminden sonrada birkaç gün bunun olumsuz etkileri devam ediyor" dedi. (Masum Erden, Cihad Karaalp - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir