• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
Okulları öğrenci ve veliler denetleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ve okul idarecilerinin denetimini daha etkin hale getirebilmek amacıyla okullara "Performans Yönetim Sistemi`` kurmaya hazırlanıyor. Proje hayata geçirildiğinde, ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan öğrenciler ve velileri, öğretmenler ile okul yönetimi hakkındaki görüşlerini elektronik ortamda açıklama imkânına sahip olacaklar. Teftiş Kurulu Başkanı Muzaffer Doğan tarafından yürütülen proje kapsamında, elektronik ortamda "Performans Yönetim Sistemi`` adlı bir sistem kurulacak. Daha sonra öğrencilere ve velilerine sisteme girmeleri için e-okul uygulamasında olduğu gibi bir şifre verilecek. Şifreyle sisteme giren öğrenci ve veliler, okullarındaki öğretmenler ve okul müdürleri ile ilgili değerlendirme sorularını yanıtlayacak.

BAŞARISIZ OKULLAR UYARILACAK

Yanıtlanan sorular Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri dışında kimse tarafından görülemeyecek. Ayrıca sorulara verilen cevapların sonradan değiştirilmesi de mümkün olmayacak. Teftiş Kurulu Başkanı Doğan, projenin amacının okullardaki müfettiş denetimini azaltmak olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Proje ile eğitimin haritası çıkarılacak. Başarısızlıkların nedenleri belirlenecek. Başarılı olan okullar takdir edilirken, başarısız olan okullar uyarılacak. Gerekirse öğretmenler hizmet içi eğitime alınacak."

ATAMALARDA ETKİLİ OLACAK

Proje sayesinde okullar ve eğitim personeli de öz değerlendirme yapabilecek. Veliler ve öğrenciler tarafından yapılacak değerlendirmelerse her yıl martnisan döneminde sistem tarafından değerlendirilerek analiz edilecek. Performans Yönetim Sistemi`nden elde edilecek rapor ve sonuçlar, görevde yükselme, atama, yer değiştirme ve yönetim-denetim konularındaki kararların alınmasında dikkate alınacak. Sonuçlar eğitim planlaması ve politikalarının belirlenmesinde de etkili olacak. Diğer yandan proje Türkiye, İngiltere, Galler, Portekiz, Yunanistan ve İsveç tarafından ortaklaşa yürütülecek. Milli Eğitim Bakanlığı, bu ülkelerle ortak bir "Performans Yönetim Sistemi Taslak Yönetmeliği`` de hazırladı. Projenin pilot uygulaması Düzce`de gerçekleştiriliyor.

Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir