• DOLAR 32.249
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2513.502
  • ...
Erdoğan`dan cumhurbaşkanlığı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan`a hareketinden önce Atatürk Havalimanı`nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak `konuyu aramızda müzakere ederek bir karara varırız` diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün kanaatini paylaştığını söyledi.

 Cumhurbaşkanlığı seçiminin gelen seçimlerle birleştirilmesinin söz konusu olmadığını da ifade eden Başbakan Erdoğan, partilerinin bir ilke kararı olduğunu ve erken seçimin söz konusu olmadığını belirtti.

 AK Partideki 3 dönemle ilgili soruları da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, 3 dönemin devam etmesinden yana olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan,  "3 dönemle siyasi hayat bitmiyor. 3 dönemden sonra bir dönem ara sonra tekrar devam etme şansı herkes için söz konusu." ifadelerini kullandı.

"Karara saygı duymuyorum"

Bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesi`nin Twitter`a erişimin engellenmesinin kaldırılması kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi`nin vermiş olduğu karara uymak durumundayız, onun için de uyduk. Ama saygı duymak zorunda değilim. Bu karara saygı duymuyorum. Niye saygı duymuyorum? Şu anda alınmış olan bu karar birincil mahkemelere müracaat edilmeden, hukuk yolları tüketilmeden Anayasa Mahkemesi`ne götürülmüştür. Usul yönünden Anayasa Mahkemesi`nin bunu reddetmesi gerekirdi. İkincisi özgürlükler yaklaşımını doğru bulmuyorum. Bu ticari şirkettir. Bu ticari şirketin ortada bir ürünü vardır. Sadece Twitter değil, Youtube da Facebook da ticari şirkettir. Bunun ürününü alıp almamak herkesin serbest tasarrufundadır. Bunun özgürlükle falan alakası yok. Böyle bir konuda, özgürlük noktasında, temel haklar noktasında, şu anda Anaya Mahkemesi`ne bunca bekleyen dosyalar varken, iki gün içerisinde Anayasa Mahkemesi`nin birincil mahkemelere başvurulmadan, direkt kendilerine başvurulmak suretiyle böyle bir karar almasını doğrusu milli bulmuyorum. Milli bulmamanın yanında Amerikalı böyle bir şirketin ürününün savunması yapılırken, öbür tarafta bizim kendi milli, ahlaki her türlü değerlerimiz bir tarafa konuluyor. Bu ülkenin Başbakanı`na hakaretten tutunuz da bakanlarına hakarete varıncaya kadar her şey ortada. Buna yönelik atılan bir adım var. Burada hemen iki gün içerisinde alınan bir karar var. Bu konuyla ilgili özellikle alt mahkemelerin başka dosyalarla ilgili bu konuda vermiş olduğu kararlar var. Bu kararların hiçbirini gözönüne almıyorsunuz. Bunların hepsini yok farz ediyorsunuz ve böyle bir kararı alıyorsunuz. O zaman tabi ister istemez farklı düşünmek durumunda kalıyoruz."

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi`nin verdiği karara uyma zorunluluğu olması hasebiyle bu karara uyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Onun için de arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdik, uyduk. Olay bu. Ama saygı duymuyorum. Bu sadece bir yasaya uymaktır. Bu, hukuk değildir. Hukuk başka bir şey, Burada hukuki bir uygulama yok. Bir yasal uygulamayı maalesef usule de ters olarak ortaya koymuşlardır. Bunu milletimin takdirine bırakıyorum. Bu karar alınırken ne Amerika ne Fransa ne İspanya ne İngiltere bütün buralarda bu konularla ilgili verilmiş kararlar dahi gözönüne alınmamıştır. Nasıl karar alırlar, bunlara bakılmamıştır. Hemen alelacele, ne adına nasıl yapıldığını anlamak da mümkün değil. Böyle bir karar alınmıştır. Daha fazla da konuşmaya zaten gerek yok."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir