• DOLAR 32.213
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2446.075
  • ...
AYM`nin Twitter kararı Resmi Gazete`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anayasa Mahkemesi`nin, Twitter`in kapatılmasının `ifade özgürlüğünün ihlali` olduğu yönündeki kararı, Resmi Gazete`de yayımlandı.

 Yaman Akdeniz, Mustafa Sezgin Tanrıkulu ve Kerem Altıparmak Twitter`in kapatılmasına itirazlarını birleştirerek görüşen Anayasa Mahkemesi, "başvurucuların Anayasa`nın 26. maddesinde güvence altına alınan ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine" karar vermişti.

 AYM kararında şu ifadelere yer verilmişt: "TİB tarafından twitter.com isimli internet sitesine erişimin engellenmesi yalnızca bu engellemeye dayanak gösterilen ve URL bazlı verilen kararların muhataplarını değil, twitter.com ağından yararlanan tüm kullanıcıların ifade özgürlüğüne yönelik ağır müdahale niteliğinde olduğu ve hukuki dayanağının olmaması nedeniyle başvurucuların Anayasa’nın 26. maddesinde korunan ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verilmesi gerekir. Başvurucuların Anayasa’nın 26. maddesinde güvence altına alınan ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine, kararın birer örneğinin ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılmak üzere Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığına gönderilmesine, oy birliğiyle karar verildi."

 Kararın ardından Twitter`in yeniden erişime açılması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir