• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
AK Partiden itiraz açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- AK Parti Adana İl Başkanlığı Adana büyükşehirde seçim sonuçlarına itiraz edilmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

 

Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar ve İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse’nin de katıldığı toplantı 20.30’ da başladı.

 

Teşkilat adına açıklama yapan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni seçim sonuçlarına itiraz etmelerine diğer siyasi partilerin tepki göstermesine anlam veremediklerini belirtti.

 

Sonuçlara  İtirazın anayasal bir hak olduğunu dile getiren Yeni, “İnsanların kafasında herhangi bir tereddüt kalmasın, biz de en azından kendimizi eksik olan bir şey kalmadığı psikolojisini ortaya koyalım düşüncesiyle teşkilatımız olarak böyle bir çalışma içerisine girdik.” ifadelerini kullandı.

 

Adana’nın herhangi bir olay olmadan centilmence seçim sürecini atlattığını ifade eden  Yeni, seçim neticesinde geçersiz sayılan çok ciddi bir oyun söz konusu olduğunu söyledi.

 

Yeni, AK Parti olarak Adanalıların vermiş oldukların oyun daha şeffaf ve gerçekçi bir şekilde tespiti amacıyla seçim kurullarına bugün gerekli itirazı yaptıklarını belirterek, “İtirazlar takdir edersiniz ki bizim yasal hakkımız. Biz yasal hakkımızı kullanınca her nedense çok ciddi bir tepki ortaya çıktı. Biz bu tepkiye bir anlam veremedik. Anayasanın verdiği bir hakkın kullanılması yanlış bir algı ortaya konmak istercesine ifade ediliyor, bunu anlayabilmiş değiliz” dedi.(Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir