• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana Büyükşehir Belediyesinden Durak açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan ve görevden uzaklaştırma yazısı yenilenmeyince 4 yıl aradan sonra makamına tekrardan oturan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın görevinin 30 Mart Pazar günü saat 17.00 itibariyle sona erdiği bildirildi.

 

Açıklamada, “30 Mart 2014 tarihinde yerel seçimler yapılmış olup tüm seçilen belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri 5216 sayılı yasanın emrettiği üzere 5 yıllığına seçilirler. Hem Sayın Aytaç Durak’ın hem de belediye meclis üyelerinin görev süreleri 30 Mart 2014 tarihi saat 17.00’de bitmiştir.” denildi.
 

 

Aytaç Durak’ın iddialarının asılsız olduğu belirtilen açıklamada, “Kaldı ki, 28 Mart 2010 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Sayın Aytaç Durak’ın göreve iade edildiğine dair ne İçişleri Bakanlığı’nın ne de Adana Valiliği’nin Büyükşehir Belediyesi’ne intikal etmiş bir resmi yazı ya da mahkeme kararı bulunmamaktadır.” ifadeleri yer aldı.
 

 

Kamuoyuna yansıyan göreve iade edilmenin, yukarıda sayılan yasal gerekçelerle söz konusu olmadığı belirtilen açıklama, “Adana Büyükşehir Belediyesi bu süreçte bürokratik kadrolarla Adana’ya hizmeti aksatmadan sürdürecektir.” ibaresiyle son buldu.  (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir