• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
Ahlat`ta BDP`nin oluşturduğu gerginlik devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Ahlat ilçesinde seçimi kaybetmeyi hazmedemeyen BDP`lilerin dün sabah saatlerinden itibaren başlattığı gerginlik hala devam ederken, ilçe halkı tedirginlik yaşıyor. 

Dün süren gerginlik bu sabah da yollara kurulan barikatlarla devam etti. Olaya müdahale eden polis, göstericilere biber gazı ve basınçlı suyla müdahale ediyor. Polisin müdahalesinden dolayı dağılan göstericiler, kısa sürede yine toplanarak çevreye ve halka zarar veriyor. 

Konu hakkında basına açıklamada bulunan Bitlis Valisi Orhan Öztürk,  olayın güvenlik güçleri tarafında kontrol altında tutulduğunu söyledi. 

Öztürk, Van, Muş ve Diyarbakır’dan takviye kuvvet geldiğini belirterek, şunları kaydetti:  “İlçede 2 günden bu yana olaylar devam ediyor. Olaylarla ilgili 24 kişi gözaltına alınmıştır. Gerginliğin azaltılması ve asayişin sağlanması için çevre illerden gelen takviye kuvvetlerle çalışma sürdürülüyor.

Olaylarda zarar gören esnafın zarar tespiti ve tazmini için gereken çalışmalar yürütülüyor. Kamu binalarına, işyerlerine, menkul ve gayrimenkullere verilen zararlar görüntülü şekilde kayıt altına alınmıştır. 

Bu zararı verenlere yönelik mali ve icrai takip yapılacaktır. Halkın huzurunu bozmaya teşebbüs edenlere, halkın malına ve canına zarar verenlerin yaptıklarının karşılıksız kalmayacağı bilinmelidir.” 

İlçe halkı ise, 2 günden bu yana gerginlik çıkaran, halkın malına zarar verenlerin çoğunun çevre illerden getirilen BDP sempatizanları olduklarını iddia etti.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir