• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
israil: Mahkumları Bırakmaktan Vazgeçtik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS - israil News`te yer alan habere göre, işgal devleti Başbakanı Binyamin Netanyahu Bakanlar Kurulun`da yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların "bir karşılığı olmadan" serbest bırakılmasının mümkün olmayacağını belirtti.

Netanyahu, bugünlerde devam eden görüşmelerin önümüzdeki seçimler nedeniyle bir anlaşmayla sonuçlanmasını beklemediğini ifade etti.

İşgal hükümeti dün yaptığı açıklamada, daha önce alınan 26 kişilik dördüncü son grup Filistinli esirin salınmasını kapsayan anlaşmayı tanımadığını açıkladı.

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistinli liderlerin yarın bu konuyla ilgili bir toplantı yapacaklarını bildirdi.

Netanyahu`nun bu açıklamasıyla İsrail`in, esirlerin serbest bırakılması için yüksek kazanç beklentisi içerisinde olduğunu belirten Ebu Yusuf, "Bu anlaşmada gözlemci devlet olan ABD sorumluluğunu yerine getirmeli, alınan karara İsrail tarafının uyması için baskıda bulunmalı" dedi.

israil ve Filistin arasında ABD gözlemciliğinde, aralarında 1993 yılında imzalanan Oslo anlaşmasından önce tutuklanan mahkumların da bulunduğu 104 Filistinli mahkumun serbest bırakılması için geçtiğimiz Temmuz ayında anlaşma imzalanmıştı. Anlaşmaya göre 4’ncü son gruptaki 30 kişinin dün serbest bırakılmaları bekleniyordu.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir