• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Mısır`da Sisi ve Sabbahi Tarafları Çatıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSKENDERİYE - Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, ülkenin kuzeyindeki İskenderiye kentinde iki grup arasında çıkan tartışma kısa müddet sonra çatışmaya dönüştü. Cumhurbaşkanlığı seçiminin iki önemli adaylarından biri olan eski savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi’nin adaylığı için gösteri yapan grupla karşılaşan diğer cumhurbaşkanı adayı Hamdin Sabbahi`nin aralarında bulunduğu Halk Akımı Platformu üyeleri arasındaki çatışmada bazı göstericiler hafif yaralandı.

İlk kez karşı karşıya gelen ve birbirlerine taş ve sopalarla bir saat boyunca saldıran grupların, daha önce askeri darbe ile görevden uzaklaştırılan Muhammed Mursi’ye karşı birlikte hareket ettikleri bildirildi.

Polisin araya girmesiyle dağılan göstericiler, İskenderiye’nin değişik yerlerinde yeniden toplanarak birbirleri aleyhine sloganlar attı.

Sisi, 26 Mart günü devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında, cumhurbaşkanlığı adaylığı için görevinden istifa ettiğini duyurarak yaklaşık 20 dakika süren açıklama yapmıştı. Konuşmasında, geleneksel seçim kampanyalarının ötesinde, programı ve vizyonu olan bir aday olduğunu dile getirmişti.

AA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir