• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Bu köyde sadece 7 kişi oy kullandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Merkeze bağlı  Yolveren (Çınérya) Köyü, Türkiye'nin en erken yerel seçimin yapıldığı yer durumunda. Daha önce köyde tek başına yaşayan Mehmet Alcu adlı Ezidi vatandaş, Almanya’dan köylülerin gelmesiyle sabahın erken saatlerinde oylarını kullandılar.

 

Batman Merkeze bağlı Yolveren köyünde tek başına ikamet eden Mehmet Alcu adlı Ezidi vatandaş, 2011 seçimlerinde hem muhtarlık görevini sürdürmekte, hem köyün tek adayı ve köyün tek seçmeni durumundaydı. 2014 yerel seçimlerinde Almanya’dan gelen köy sakinleri, hem muhtar seçimi hem de il genel meclis üyeliği için köye gelerek oy kullandılar.

 

Oy kullanmak için Almanya’dan gelen Osman Alcu, Şükrü Gökçe, Baran Kiy, Hazal Gin, Reşit Gevci, Hasan Gin, Heme Alcu ve iki kişi daha geldi. Gelenler, 2251 Nolu sandıkta resmi bina olmadığı için muhtar Mehmet Alcu’nun evinde oy kullandılar.

 

16 kişinin gözüktüğü sandıkta toplam 7 kişi sabahın erken saatlerinde yalnız oy kullanabildi.

 

3 dönemdir köyde tek muhtar aday olan Alcu, daha önce eşiyle birlikte iki oy kullanırken şuanda Almanya’dan gelenlerle beraber bu oran 7 kişi oldu.

 

Köydeki Ezidi vatandaşlar, Avrupa ülkelerinde kalıyor ve yazın Batman Merkeze bağlı Yolveren (Çınérya) köyüne gelerek tatillerini burada geçiriyor.

 

Almaya’dan gelen ve köyde oylarını kullanan Ezidi vatandaşlar, oy kullanmak için köye geldklerini belirterek ileri de köylerine dönebileceklerini söylediler.

 

3 dönemdir muhtar olan Mehmet Alcu, “2 dönemdir muhtar oluyorum ve bu benim üçüncü dönemimdir. Sürekli köyde kalıyorum. Diğer köylülerimde bu seçimden Almaya’dan gelip oylarını kullandılar. Bir süre burada kalacaklar. Artık köylüleriminde burada kalarak köye dönüş yapmalarını istiyorum.” dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir