• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Siyasi partilerden sağduyu çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR –  Yarın yapılacak 30 Mart yerel seçimlerinin güvenli ve adil bir ortamda gerçekleşmesini isteyen siyasi partiler, tüm kesimlere sağduyu çağrısında bulundu. 

İlke Haber Ajansı’na konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Saadet Partisi (SP), Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yarın yapılacak yerel seçimlerin adil bir ortamda gerçekleşmesi için herkesin üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmelerini istedi. 

“Beş yıl boyunca sizlere hizmet etmeye talibiz”

Vatandaşların, çocuklarının istikballerini düşünerek oy kullanmalarını isteyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz, “Seçim süreci boyunca birçok kez kapınızı çaldık. Evlerinize misafir olduk. Sizlerle tanışıp hasbihal ettik. Yarın sandık başına gideceksiniz. Oyunuzu kullanırken çocuklarınızın istikbalini düşünmenizi istiyorum. Oylarınızla sadece belediye başkanını seçmeyeceksiniz. 5 yıl boyunca bu şehri yönetecek insanları seçeceksiniz. Biz, HÜDA PAR olarak tamamı yerli olan inançlı kadrolarla sizlerin hizmetine talibiz. Bize destek verirseniz, Allah’ın izni ile 5 yıl boyunca sizlere hizmet etmeye talibiz.” dedi.

“Seçimler halka hizmet yarışıdır”

Her türlü baskı ve tehditten uzak durulmasını söyleyen Yılmaz, “Bu seçimde birçok parti yarışıyor. Diğer partilere ve partililere de seslenmek istiyorum. Seçimler, halka hizmet yarışıdır. Başka taraflara çekilerek, halkımızın iradesinde oyunlar oynanmak isteniyor. Bu seçimin hizmet yarışı olduğu bilinciyle hareket edilmeli, halkın iradesine ipotek koymaya yönelik her türlü baskıdan, tehditten ve şantajdan uzak durulmalıdır. Halkımızın zarar görmemesi ve halkın iradesinin sandığa yansıması için diğer tüm partilerin de sağduyulu davranmasını, halkımızın iradesine saygı göstermesini bekliyorum. Bunun için her türlü hukuk dışı yol ve yöntemi terk etmelerini, seçimlerin barış ve huzur içerisinde geçmesi için ellerini taşın altına koymalarını istiyorum.” şeklinde konuştu. 

Tabanlarının olası provokasyonlara ve sandık hilelerine karşı dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Aylardır sahadayız. Zor şartlar altında çalıştık. Sizler fedakârlıklar yaparak çalıştınız. Gece gündüz demeden, kar kış demeden tüm zorluklara göğüs gerdiniz ve halkımızla partimizi buluşturdunuz. Bu emeğinizin zayi olmaması için 30 Mart günü sandığa ve halkımızın iradesine sahip çıkmanızı istiyorum. Olası provokasyonlara, olumsuz davranışlara ve sandık hilelerine karşı dikkatli olmanızı, sağduyulu davranarak halkımızın iradesinin korunmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç da, yerel seçime yönelik tüm çalışmalarını aktardı. Yarın yapılacak seçimde herkesin sağduyulu davranmasını istedi. Altaç, yerel seçimin herkes için hayırlı olmasını diledi. 

“Herkes, üzerine düşen görevi yapmalıdır”

Herkesin özgür iradeleriyle oy kullanmalarını isteyen Saadet Patisti İl Başkanı Alican Ergin, “Seçimde herkesin özgür iradesiyle oy kullanmasını ve hiç kimsenin huzursuzluk çıkarmasını istemiyoruz. Gerginlik hiç kimseye fayda sağlamaz. Ülkemizi ve bölgemizi huzursuz bir duruma sokar. Bütün siyasi partilerden barışın, özgürlüğün, adaletin, hak ve hukukun sağlanmasını istiyoruz. Diğer siyasi partilerin de bizim gibi düşündüğüne inanıyoruz.” dedi. 

Saadet Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fesih Bozan ise ülkenin ve insanların huzur, barış ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Bozan, “5 yılda bir halkın iradesine başvurulduğuna göre, halkın özgür ve rahat bir ortamda iradelerini kullanmaları için bütün siyasi partilere düşen, kendi tabanlarına karşı barış dilini kullanarak halkın iradesine saygı duymasını sağlamaktır. Bu anlamda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Şiddet ve gerginlik hiç kimseye fayda sağlamaz. Ülkemizin ve insanlarımızın huzur, barış ve kardeşliğe ihtiyacı vardır.” şeklinde kullandı.

“Seçimlerin hayırlara vesile olmasını istiyoruz”

Seçimin demokratik bir ortamda gerçekleşmesini istediklerini belirten HAK-PAR Diyarbakır İl Başkanı Vasıf Kahraman, “Seçimlerin, demokratik bir ortamda yapılmasını ve halkın özgür iradesinin sandığa yansımasını istiyorum. Seçimlerin, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” açıklamasını yaptı. 

“Herkes, özgür iradesini kullanarak oy kullansınlar”

Herkesin, sakin bir şekilde, özgür iradesini kullanarak oy vermelerini talep eden CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, “2014 yerel seçimlerine sayılı saatler kaldı. Bölgemizde ve ilimizde ufak tefek bazı olaylar olsa da güzel bir seçim yarışının sonuna doğru geldik. Halkımızdan tek bir isteğim var, herkes demokrasi adına sandıklarına gidip oylarını kullansın. Herkesin, sakin bir şekilde, özgür iradesini kullanarak oy vermelerini talep ediyoruz. Bizlerin de siyasi partiler olarak görevi, bu konuda vatandaşlara yardımcı olmak ve görüşlerimize saygı duymaktır.” dedi.

Sayın son olarak, “Sonuçların, herkesin saygı duyacağı bir sonuç olacağına inanıyorum. Bölgede huzur ve barış hepimizin temel arzusudur. 2014 yerel seçimlerinin sabahında herkes huzurlu bir ülke için uyanacağını umuyorum. Bu huzuru tesis etmek konusunda siyasi parti olarak bizlere çok büyük görev düşmektedir. Vatandaşın sakin bir şekilde oy kullanması temel arzumuzdur.” ifadelerini kullandı. (Ali Adiyaman / İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir