• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
İzmir halkı hizmet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, İzmir Büro Memur-Sen düzenlediği tanışma yemeğine katıldı. Programa Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı İsmail Sarı’da katıldı.

 

Yoğun bir katılımın olduğu programın sunumunu Eğitim-Bir-Sen Bayraklı İlçe Başkanı Hatice Kaya gerçekleştirirken, açılış konuşmalarını İzmir Büro Memur-Sen 2 ve 3 No'lu Şube Başkanları Ali Oğuz Özcan ve Ferdi Yiğitoğlu yaptı. Gecenin konukları ise Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı İsmail Sarı oldu.

 

Programda ilk söz alan İzmir Büro Memur-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali Oğuz Özcan, "Projelerini anlatarak bizi ikna eden adaylara oyumuzu kullanacağız. Bu yerel seçim ülkenin genel gündemi için de çok önemli. Önümüzdeki yerel seçimlere ideolojik olarak değil projeler bazında değerlendirme yapmanızı istiyoruz" dedi.

 

İzmir Büro Memur-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Ferdi Yiğitoğlu ise "İzmir'in bu şansı çok iyi kullanması gerekiyor. İçinde yaşadığımız şehir sanki savaş yeni çıkmış ve harap olmuş bir görüntüde. İnşallah İzmir bu talihini yenecek ve 30 Mart'tan sonra yeni bir dönem başlayacak" diye konuştu.

 

İzmir'in çağdaş kentlerle yarışamadığı için iki tane EXPO yarışını kaybettiğini hatırlatan Abdurrahim Şenocak, "İzmir'in emsalleriyle yarışabilmesi için neler yapılabilirin anlatılması gerekiyor. İzmir'in çağdaş kentler seviyesine getirilmesi gerekiyor. İzmir'in yüzde 65'i çürük, çarpık gecekondulardan oluşuyor. Biz 'İzmirliyiz Yaparız' sloganıyla İzmir'i çürük ve çirkin gecekondu yapısından kurtarmayan bir yönetimin başarılı olması, yarıştan zaferle çıkması mümkün değildir. İzmirlinin yaşam tarzı gibi kavramlarla İzmirlileri oyalayamayız. İzmirlilerinde bu boş laflara artık karnının tok olduğunu ifade etmesi ve proje sahibi nitelikli iş üretecek yöneticileri seçmesi gerekiyor" diye konuştu.

 

Çevre Mühendisi olduğunu ve insanların mutluluğu için belediyeciliğin hayati önem taşıdığını söyleyen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, şunları söyledi: "Belediyeciliğin önemli olduğunu çok iyi bilen kişilerden biriyim. Sendikacı olarak Türkiye'nin 81 ilini görme imkânımız oluyor. İzmir maalesef gecekondularıyla, belediyecilik anlayışından uzak görünümüyle iyi anlamlar ifade etmiyor. İzmir'in yapısını bozmadan nokta müdahalelerle çok iyi yerlere geleceğini ve üyelerimizin de İzmir'de hak edene emaneti teslim edeceklerini düşünüyorum" dedi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir