• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Ali Bulaç`tan Gülen Grubuna Eleştirel Yorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gülen Grubunun haftalık haber dergisi olan Aksiyon`a konuşan Ali Bulaç, Grubun, Yahudilere ve Hıristiyanlara yaptığı diyalog çağrısını İslami cemaatlere yapmadığını söyledi.

"Bu tabloda Hizmet Hareketi`nin yalnız bırakıldığını görüyoruz. Ötekileştirme, şeytanlaştırma operasyonu karşısında bu grupların suskunluğunu nasıl yorumlamalı?" sorusuna Bulaç`ın cevabı şöyle:

AK PARTİ CEMAATE GÖRE TAŞRALI KALIR

"Çeşitli sebepleri var. Birincisi, kamu bütçesi üzerinden kamuya bağlanmaları. Bir vefa borçları var. Oradan kaynak aktarıldı çünkü. İkincisi; Hizmet`e karşı bir rezervleri var. Gülen Cemaati diğerlerinden farklı. Hükümet üzerinden devletten beslenen bir cemaat değil. Kaynağını kendi üreten bir cemaat. Üçüncüsü; Türkiye`nin en büyük cemaati, özgül ağırlığı çok büyük. Dördüncüsü; uluslararası bir görgüye sahip. AK Parti ile Cemaat`i karşılaştırdığınızda AK Partili taşralı kalır. Cemaat daha küreselci, daha uluslararası perspektife ve tecrübeye sahip. Dünyanın her tarafında okulları, işadamları var. Dünyada ne kadar dil konuşuluyorsa Cemaat`in üyeleri bunu bilir.

CEMAAT DİĞER GRUPLARA SICAK DAVRANMADI

Beşincisini de Cemaat`in nakısası olarak görüyorum. Geçen on sene içerisinde Cemaat diğer gruplara karşı çok sıcak davranmadı. `Ben onlardan farklıyım`ı hissettirmek için uzak durdu. Hıristiyanlara, Yahudilere, Hindulara, laiklere yaptığı diyalog çağrısını ve gösterdiği sıcaklığı bunlara pek göstermedi ya da az gösterdi. Bütün bu sebepler, dinî grup ve cemaatlerin Gülen Cemaati`ni yalnız bırakmasına yol açtı."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir