• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
HÜDA PAR TOKİ sakinleriyle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-HÜDA PAR Bitlis Belediye Başkan Adayı Cengiz Karakaya, mahalle toplantıları kapsamında TOKİ sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.  TOKİ mevkiindeki bir kahvede gerçekleştirilen toplantıya halk yoğun katılım gösterdi.

 

İlgi gösterilen toplantıda konuşan belediye başkan adayı Karakaya, ortaya çıkma amaçlarının Kürdistan topraklarının, Türkiye topraklarının ve dünyanın en ücra yerlerine kadar Allah’ın davasını götürmek olduğunu söyledi.

 

Bu topraklar büyük acılar ve zulümler gördü

Bu topraklarda yüzyıldan bu yana büyük acıların ve işkencelerin yaşadığına dikkat çekerek şunları belirtti: “Osmanlının son dönemleri ile cumhuriyetin ilk dönemlerinde ittihat ve terakki zihniyetiyle ortaya çıkan jön Türkler dediğimiz tamamıyla Fransızların ürünü olan Milliyetçilik ve Ulusalcılıkla ayağa kalkmış bir yönetim biçimine karşı mücadele ve kıyam eden şeyh Şahabettin, Seyit Ali, Muhammed Şirin ve Mala Selim, bu zihniyet tarafından idam edilmiştir.

 

Bu sistem tarafında halifelik kaldırıldı. Harf inkılabı yapılarak bir gecede tüm alimler cahil bırakıldı. Şapka devrimini yaparak İskilipli Atıf hoca başta olmak üzere binlerce insan asıldı ve şapka giymediği için zulme uğradı.

 

İslam davası uğruna kıyam eden Şeyh Said’in kıyamı kanlı bir şekilde bastırılarak 200 bine yakın masum insan katledildi. Zilanlar, Başbağlar, Roboskiler, Dersimler hakeza öyle. Üstad Bediüzzaman’a ve onun davasına sahip çıkanlara reva gördükleri işkenceler, mühaceratlar ve zindanlar tarihin sayfalarına kara bil leke olarak geçildi”

 

Kürdistan topraklarındaki kıyamlar, İslami kıyamlardır

Kürdistan topraklarında oluşan kıyamların İslami bir kıyam olduğunu hatırlatan Karakaya, bu topraklarda yaşayan Müslüman Kürt halkı da hem Müslüman olduğu, hem de Kürt olduğu için iki defa zulme uğradığını, hem inancından hem de kimliğinden dolayı haksızlığa uğradığını söyledi.

 

İnanç ve kimliğin yanında bu aziz millete hizmet etmek gayesiyle yola koyduklarını belirten Karakaya, “Bu halkımız izzetli ve onurludur. Bu halkımız tarih boyunca inancından ve kimliğinden dolayı zulümler görmüş ve her türlü hizmetlerden mahrum bırakılmıştır. Selahattin-i Eyübi’nin torunları olan bu mazlum ve izzetli halkımıza hizmet etmeyi kendimize bir vazife olarak biliyoruz.

 

Siz değerli kardeşlerimiz de sizlere hizmet edecek olan yöneticileri seçerken kendilerinde bulunması gereken kriterleri iyice düşünün. Adil ve dürüst olan yöneticilere destek verin. Eğer hür davanın kadrolarından daha iyi bir kadro görüyorsanız onları tercih edin, yok eğer bu kadrolara güveniyorsanız o zamanda haklarını yemeden HÜDA PAR kadrolarını tercih edin.” diyerek bilinçli bir şekilde oy kullanmaları için tavsiye bulundu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir