• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Boş bırakılan binalar tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesine bağlı Şeyh Şamil Mahallesi’nde terk edilmiş binalar, uyuşturucu ve alkol kullananlar ile tinercilerin meskeni olmuş durumda. Aynı zamanda fuhşun da yapıldığı belirtilen bu harabe evlere gelenler mahalle sakinlerini de rahatsız ediyor.

 

İLKHA’ya konuşan mahalle halkı, aylardır bu harabe evlere gelenler yüzünden hem kendilerinin hem de çocuklarının güvenliğinin kalmadığını söylediler. Defalarca hem polise hem de belediyeye şikayette bulunduklarını ifade eden mahalleli, bundan sonuç alamadıklarını belirttiler.
 

 

“Çocuklarımız tehlike altındadır”
Remzi isimli mahalle sakini, tanımadıkları başıboş kişilerin bu binaları mesken haline getirdiğini belirterek, “Rahatsızlığımızı dile getiriyoruz. Çünkü ailemiz perişan haldedir. Başıboş insanlar gelip burada toplanıyor. Bunlar tanımadığımız ismi belirsiz insanlardır. Esrar, tiner, uyuşturucu gibi aklınıza ne gelirse içiyorlar. Burası harabedir. Gidip onlara karışamıyoruz. Gidip karışsak da sanane derler. Çünkü ev bizim değildir. Biran önce oranın yıkılmasını istiyoruz. Bir şeyler yapılsın. Böyle olduğu sürece çocuklarımız tehlike altındadır” dedi.
 

 

“Korkudan kapımızın önüne çıkamıyoruz”
İsmini vermek istemeyen mahalle sakini bir bayan, artık kapılarının önüne dahi çıkamadıklarını dile getirerek, şunları söyledi; “Burada ne deseniz yapılıyor. Gelenlerin hepsi kocamanlar adamlardır.  Geliyorlar evin, içine giriyorlar. Sabahlıyorlar içinde. Biz rahatsız oluyoruz. Bahçemizde bile oturamıyoruz. Komşularla beraber gidip şikayet edeceğiz. Buranın yıkılmasını istiyoruz. Geçen yıldan beri burası öyledir. O zaman burası boşaltıldı. Burada aile oturacak dediler. Sonra işyeri yapılacak dediler. Şimdi bunlar geldiler, burayı bozdular; kendilerine yuva yapmışlar, oturuyorlar. Esrarkeşler, uyuşturucu kullananlar gibi birçok kişi buraya geliyor. Balkonda oturuyorlar, geç saatlere kadar ordadırlar. Biz kapımızın önüne çıkamıyoruz.”
 

 

“Fuhuş yapılıyor”
Mahalle sakini bayan, yakın zamanda gece saatlerinde yaşanan bir olayı şöyle anlattı; “Dün karşı binadan bir bayan bana anlattı. Geceleyin buraya bir kız getirmişler. Belki de o kız kimsesizdir. Bana bunu söyleyen bayan o kızın çığlıklarından dolayı ağladığını anlattı. Polisi aramışlar ama gelmemişler.”
 

 

“Polis herhangi bir önlem almıyor”
Birçok kez polise haber verdiklerini, ancak olay yerine gelen polisin herhangi bir önlem almadığından şikayet eden mahalle sakini bayan, “Bazen polisler geliyor onlarla sohbet edip gidiyorlar. Hiçbir müdahalede bulunmuyorlar. Kaç kez gördük, telefon açtık geldiler müdahale etmediler.” dediler.
 

 

“Bu harabe evlerin yıkılmasını istiyoruz”
“Buranın yıkılmasını ve kökten temizlenmesini istiyoruz” diyen Bayan, “Çocuklarımızı korkudan bahçemize bırakamıyoruz. Caddeye çıkıyorlar. Biz de arkalarından çıkıyoruz. Çocuklarımıza bir şey yapacaklar diye çok korkuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Bu tür kişilerin aldıkları maddeler yüzünden kendilerinde olmadıklarını vurgulayan mahalle sakini, her ihtimale karşı önlem alınmasını istedi.
 

 

Öte yandan kameralara konuşmaktan çekinen bazı mahalle sakinleri ise, defalarca belediyeye dilekçe ile şikayette bulunduklarını, ancak belediyenin bu yönde bir adım atmadığını iddia ettiler. Şikayet üzerine gelen belediye zabıtalarının ise “bir şey yapamayız” dediklerini öne sürdüler. (İlyas Yıldız, Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir