• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
`Abbas-Dahlan Kavgası Komplonun Bir Parçası`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli gözlemciler, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Fetih`ten kovulan Muhammed Dahlan arasındaki kavganın zamanlamasına dikkat çekeren, kavganın amacının Abbas`ı köşeye sıkıştırmak olduğunu söyledi.

Abbas ve Dahlan arasındaki kavganın Amerika`nın ve Siyonistlerin Filistin davasına kurduğu büyük komplonun bir parçası olduğunu bildiren gözlemciler, Abbas-Dahlan kavgası nedeniyle Filistin davasının yara aldığını ve Filistinlilerin imajının zedelendiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi`ne konuşan gözlemciler, abluka ve işgal altındaki Filistin halkının gözünde kişisel çıkarları peşinde koşan Abbas ve Dahlan`ın ikisinin de kaybettiğini ve iki lider arasındaki kavganın Filistin halkı ve davası için utanç olduğunu söyledi.

Muhammed Dahlan, Haziran 2011`de Fetih Hareketi`nden kovulumuş ve hakkında dava açılmıştı. Gözlemciler, sorunun Abbas ve Dahlan arasındaki kişisel anlaşmazlıktan kaynaklandığını belirtirken, Abbas 13 Mart`ta yaptığı konuşmada Dahlan`ı ağır bir şekilde eleştirmiş, Arafat`ın ve Filistinli bazı liderlere düzenlenen suikastlara karıştığını iddia etmişti. Dahlan da Abbas`a verdiği cevapta Filistin Yönetimi Başkanı`nın Arafat`a düzenlenen suikasttan sorumlu olduğunu öne sürdü.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir