• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kamalak: "Halk CHP'yi mühürlemiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Seçim çalışmalarına Bursa’da devam eden Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Partisinin Gökdere Meydanında düzenlediği mitinge katıldı.

 

Burada seçmene seslenen Kamalak, CHP’nin halk tarafından mühürlendiğini belirterek, “Mevcut iktidar giderse yerine CHP değil, Saadet Partisi gelir. Aynı yalanı, kandırmacayı 1990’lı yıllarda da gördük. Anavatan yıkıldı gitti, CHP mi geldi?” dedi.

 

Türkiye’nin ahlaki, siyasi ve iktisadi açıdan tıkandığını kaydeden Kamalak,  şöyle devam etti: “Dış politika da tıkanmıştır. Hatta öyle ki dış politikada tam anlamıyla bir facia yaşamaktayız. Dün kardeş olduğumuz, kol kola girdiğimiz ülkelerle bugün savaşma noktasına geldik. Açık söylüyorum aziz milletim^, Türkiye bugün ikinci İttihat ve Terakki dönemini yaşıyor. Sultan Abdülhamit Han’ı tahtından indirmek için onun öğrencilerinden üç subay o padişahı tahtan indirmişlerdir. Talat Paşa'lar, Enver Paşa'lar, Cemal Paşa'lar dış mihrakların oyununa gelmişlerdi. Kendilerini bulutların üzerinde yüzen hakanlar sanıyorlardı. Aynen onun gibi ‘dış mihraklar, kumpas’ diyenler Erbakan Hocamıza kumpas kurmak suretiyle siyasetin 33’üncü yılında yolunu kesti. Birinci İttihat ve Terakki ile üç paşa vardı burada da üç bey var. Paşaların ismini söyledim, beylerin ismini siz biliyorsunuz.”

 

Türkiye’nin yolsuzluk ve suistimallerden geçilmediğini ileri süren Kamalak, ‘Rüşvet alan da veren de melundür’ düşüncesinin ‘rüşvet alan da veren de memnundur’ zihniyetine dönüştüğünü söyledi.

 

Kamalak, konuşmasını  şu şekilde sürdürdü: “Yuh çekmekle yolsuzluk önlenmiyor, işin gereğini yapmamız lazım. Kötülük namına rüşvet var, ihaleye fesat karıştırmak var. Adam kayırmak var, melanet, rezalet hepsi var. Meydana çıkmışlar ‘Oyları bölmeyin’ diyorlar. ‘CHP gelir ha’ diyorlar, bu sözleri orta yaşın üzerinde olanlar 1970’den bu yana hep işitiyorlar. Bu palavraları, o zaman da Adalet Partisi vardı diyordu ki ‘Sakın oyları bölmeyin, Milli Selamet'e vermeyin, yoksa CHP gelir ha’ diyorlardı. CHP mühürlüdür. Halkımız tarafından mühürlüdür, CHP gelmez, mevcut iktidar giderse yerine CHP değil Saadet Partisi gelir. Aynı yalanı, kandırmacayı 1990’lü yıllarda da gördük. Anavatan yıkıldı gitti, CHP mi geldi?”   (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir