• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
Eker, Bismil'de seçim çalışmasını yürüttü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Bismil ilçesi ve beldelerinde seçim çalışması yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ilçeye bağlı Tepe, Ambar ve Yurakısalat beldelerini ziyaret ederek seçim çalışmasını yürüttü.

 

Ak parti Diyarbakır  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, il Başkanı Aydın Altaç ve Bismil Belediye Başkan Adayı Ali ihsan Merdanoğlu 'nun da eşlik ettiği seçim ziyaretinin ilk adresi Yurakısalat Beldesi oldu. Yukarısalat ve Ambar beldesini esnaf ziyareti yapan Bakan Eker, son ziyaret yeri olan Tepe Beldesi'ne hareket etti. Bakan Eker, baba ocağı olan Tepe Beldesi'nde partililer  için  verilen yemekte bir araya gelerek, AK Partili adaylar için oy istedi.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Bakan Eker Ak PARTİ iktidarı döneminde Bismil ve Tepe Beldesi'ne yapılan yatırımları anlattı. Çözüm sürecine de değinen Bakan eker 30 Mart barışa sahip çıkma günü olduğunu ifade etti. 

 

Bakan Eker, Ahmet kayanın  yaşadıklarına  dikkat çekerek, şunları söyledi: "Türkiye, 1925'ten 1985'e kadar yönetim sisteminin yeterli anlamda demokratik olamaması, bugün Meclis'te ahkam kesen partilerin sebebiyle bu ülke bir sorun büyüttü. Bu sorunun adı bile konulmadı. İçin için kanayan, kapılı bir yaraydı bu sorun. Sızı, ağrı  veriyordu ama dışarıda görünmüyordu. 1985 yılından sonra, bu sorun açık bir yaraya, kanamalı bir yaraya dönüştü. Bu milletin 40 bin evladı toprağa düştü. Annelerin gözyaşı sel oldu, babaların yürek feryadı arşa yükseldi, ocaklar söndü, köyler yakıldı. İnsanlar işsiz kaldı, yerini yurdunu terk etti, mülteciler gibi sağa sola sığındılar. Kimlikler, ret edilip inkar edildi. İnsanların annelerinden öğrendikleri dile yasak konuldu. Ahmet Kaya 28 Şubat döneminde, Kürtçe albüm yapmak istediğini dile getirdi. Ahmet Kaya 'ya bu sözü üzerine tahammül edemediler. Çatal, kaşık, bıçaklarla saldırdılar. Memleketini terk etmek zorunda kaldı. Gurbette vefat etti. Allah bin kere rahmet eylesin. Biz bu topraklarda böylesi acılara çok şahit olduk. Yaklaşık 1,5 yıldır bu coğrafyada Kürt sorunu sebebiyle annelerin gözyaşları dökülmüyor, kan akmıyor, ocaklar sönmüyor. Bu çok önemli bir aşamadır. İnsanlara huzur, yaşama sevinci ve güven geldi. Ama birileri bu durumdan rahatsız oldu. uluslararası güçler, ulusal bir takım taşeronlarla birlikte bu süreci durdurmak, engellemek için harekete geçtiler. 17 Aralık'ta başlayan süreç, barış sürecini engelleme girişimidir. Şantaj, montaj, pareleller, Sayın Başbakan'a kurdukları bütün bu tuzaklar, attıkları bütün iftiralar, yaptıkları bütün ithamlar arkasındaki tek hedef Kürt meselesinin barış içerisinde çözülmemesi amaçlanıyor. 30 Mart, Recep Tayyip Erdoğan'a ve barışa sahip çıkma günüdür."

 

Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu ise, bir konuşma yaparak, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı.

 

Ensarioğlu,Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "17 Aralık, Gezi olaylarının öncesi ve sonrasında Türkiye uluslararası komplo ile karşı karşıya kaldı. Bu uluslararası güçler, maalesef yerli işbirlikçilerle birlikte Türkiye'nin Başbakanı'na, hükümetine, barışına, huzuruna, büyümesine ve geleceğine karşı büyük bir komplo yaşatılıyor" dedi. (Hasan Gündüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir