• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
Atalay: BDP belediyecilik yapmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Seçim çalışmaları kapsamında Van`a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bir otelde verilen yemekte kanaat önderleri ve kimi STK temsilcileri ile bir araya geldi.  Toplantıda, BDP’ye sert eleştiriler yönelten Atalay, BDP’li belediyelerin  hizmet yapmadığını dile getirdi.

Ferit Melen Havalimanında AK Partili yetkililer tarafından karşılanan Bakan Atalay, burada bir süre dinlendikten sonra kentteki bir düğün salonunda, partisinin sandık müşahitleri bilgilendirme toplantısına katıldı. Atalay daha sonra özel bir otelde verilen yemekte kanaat önderleri ve kimi STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Atalay, burada yaptığı konuşmada çözüm sürecinin önemine dikkat çekerek, nihai hedefin PKK’nin silah bırakması ve silahlı unsurların yurt dışına çekilmesi olduğunu belirterek, “Hükümette eve dönüşlerle ilgili dağdaki insanların hayata yeniden başlaması ile ilgili rehabilitasyonları ve gelecekleri ile ilgili çalışmaları yapacak” dedi.

“BDP Belediye başkanlarının derdi belediyecilik değil”

BDP’li belediyeleri eleştiren Bakan Atalay, Cizre’yi örnek vererek şunları kaydetti. “Açık söylüyorum arkadaşlar içinizde varsa alınmasın BDP belediyecilik yapmıyor. Arkadaşlar. Gidin Hakkâri’ye bakın aynı parayı alıyor. Cizre için o kadar üzüldüm ki geçen gün. Cizre çöplük olmuş arkadaşlar ya Cizre nasıl bir yer biliyor musunuz? Van ne ise Cizre de öyle bir yerdir. Nuh Peygambere kadar uzanan medeniyet merkezi, tarihi eserler. Osmanlı döneminin ilmiye merkezi. Cizre ne hale gelmiş kardeşlerim. Şehircilik falan yok içinden akıyor güzelim Dicle Nehri Budapeşti’ye benzetirsin o içinde akan nehri ile Tuna kenarındaki bir şehir gibi ama yok. BDP Belediye başkanlarının derdi belediyecilik ve şehir değil. Başka işle uğraşıyorlar. İnanın başka işlerle uğraşıyorlar. Sürekli bir etnik ırkçılığa dayalı bir politika ve ideoloji yerel seçim ideoloji ile olmaz. Hizmet olacak hizmet”

Van’da yaşanan olaylara hiç değinmeyen Atalay, her partinin istediği yerde mitingini ve parti çalışmalarını yaptığını bu noktada güvenlik önlemleri aldıklarını öne sürdü.

Deprem sürecinde önemli çalışmalar imza attıklarını da sözlerine ekleyen Atalay, Van Belediyesinin ise sadece yapılan çalışmaları istismar ettiğini belirtti. Atalay, “Konteynırlarda duran bir grup var. Vatandaşlarımız ama hak sahibi değiller kanunların ön gördüğü hak sahipliği var. Biz hak sahiplerinin hepsine evlerini yapıp teslim ettik” diye konuştu.

Bakan Atalay Van’da yapılan saldırıları görmedi

Van’da seçim konvoylarına taşlı saldırı yapıldığını belirten Bakan Atalay, kendileri dışındaki partilere yapılan saldırıları görmezden geldi. Atalay, “Seçim ortamı kampanyası nedir? Herkesin siyasetini söyleyeceği şeyi sonuna kadar söylemesi, Vatandaşa ulaşması, ilanlarıyla bilbordlarıyla herkesin kendini iyi anlatması ve vatandaşın gidip özgürce sandıkta oyunu kullanmasıdır. Hiçbir baskı altında kalmadan oyunu vermesidir. Geçen Cizre’de de yaşanmış seçim konvoyumuzu taşlıyorlar taşlatıyorlar.”  İfadelerini kullandı.

Başbakan yardımcısı Beşir Atalay daha sonra basına kapalı olarak katılımcıların sorularına cevap verdi.

Van’da tesettürlü bayanlara ve seçim çalışmaları yürüten diğer partilere BDP’liler tarafından düzenlenen saldırıları görmezden gelen Atalay’ın tutumu tartışma konusu oldu.

(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir