• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Bakan Eker, diğer partileri görmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı’nın düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Eker, Diyarbakır’da yerel seçimlere iki partinin girdiğini söyleyerek seçime giren diğer partileri görmemezlikten geldi.

 

İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Bakan Eker, Diyarbakır'ın 15 yıldır belediyecilik hizmetini alamadığını ve ödenek konusunda belediyeler arasında ayrım yapmayarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ayda yaklaşık 10 trilyon lira ödenek gönderdiklerini söyledi.

 

Aylık gönderilen paralara rağmen Diyarbakır’a hizmetin yapılmadığını dile getiren Bakan Eker, halkın yapılmayan hizmetin hesabını sandıkta soracağını ifade etti.

 

Hükümet tarafından sürdürülen barış sürecine de değinen Bakan Eker, şunları dile getirdi: “Barışı sabote etmeye, bize her fırsatta köstek olmaya çalışanlar, barış yolunda engelleyenlere inat bunu sürdürdük. Türkiye hamdolsun annelerin gözyaşlarına şahit olmadı. Babaların yürekleri yanmıyor. Bu seçime bu nedenle önem vermek zorundayız. Gezi eylemleri ve 17 Aralık'la başlayıp şantajlı montajlı dikey paralel birçok yapı aslında bu süreci baltalamaya, engellemeye, barış için çıkılan yola engel olmaya, barikat kurmaya dönük faaliyetlerdir."

 

Diğer partileri görmedi
Diyarbakır’da iki partinin seçimlere girdiğini söyleyen Bakan Eker, diğer partileri görmedi. Bakan Eker şöyle devam etti: “Maalesef bu şehirde en son seçimlere sadece biz ve bir tane parti var. Keşke diğer partiler de olsa da sandıktaki hilelere bir şekilde 'dur' diyecek tavrı ortaya koyabilse. Ama bize kalıyor. Ne kalıyor, milletinin iradesine, emanetine sahip çıkmak. Millet oy kullanıyor ama oyları birtakım hilelerin kurbanı oluyor. Buna ben şahidim. Bütün seçimlerde. Ne tür baskılar yapılabildiğini biliyorum. Ama biz vatandaşlarımız demokratik hakkını kullanırken, tercihlerini yaparken özgür bir şekilde tercihini yapmasına imkan tanıyacak seçimlerin gerçekleşmesinde, sandık hilelerine müsaade etmeyeceğiz."

 

“Ölmüşler adına oy kullanıldı”
Daha önce yapılan seçimlerde hileler yapıldığını ileri süren Eker, “Cezaevindekilerin, hastanedekilerin, ölmüşlerin adına oy kullanıldığını biliyoruz. Bu seçimlerde bir daha AK Partililer olarak fırsat vermeyeceğiz. Bu çabayla ve bilinçle sandıklara sahip çıkacağız, oylarımızın heba olmasına izin vermeyeceğiz. Keşke başka partiler de olsa. AK Parti dışındaki partiler kimisi doğuda var, batıda yok, kimisi batıda var, doğuda yok. Bu nedenle üzerimizde tarihi bir misyon var. Bu şehrin evlatları bu şehrin toprağında yetişmiş ekmeğini yemiş demokratik yolla mücadele ederek bu seçimler bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirelim. Bunun heba edilmesine imkan vermeyelim." diye belirtti.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise yaptığı konuşmasında, "Bugün Diyarbakır'da iktidar olanlar hangi hizmetleriyle vatandaşın karşısına çıkıyor? Pislikten, çamurdan, koca bir köyden ne farkı var? Biz hizmet olduk yağıyoruz, kaynak olduk akıyoruz. Bu kaynakları bile değerlendiremeyecek kadar beceriksizler" diye ifade etti.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir