HÜDA PAR Kızıltepe adayı projelerini açıkladı
Hür Dava Partisi Mardin Kızıltepe Belediye Başkan Adayı seçildiği takdirde yapacağı hizmetlerle ilgili projelerini açıkladı.
MARDİN- HÜDA PAR Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Şerif Budak 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kazandığı takdirde, yapmayı planladığı hizmetlerle ilgili projelerini açıkladı.
Budak, projelerini tanıttığı konuşmasında, Kızıltepe’nin nüfus bakımından Mardin’den iki kat daha büyük, ama hizmet açısından geç kalmış bir ilçe olduğunu belirterek, “Eğer Rabbim nasib eder ve halkımız da bizi seçerse Kızıltepe ilçemizle ilgili çok güzel projeler hazırladık. En büyük projemiz yalan söylememek, hırsızlık yapmamak rüşvet almamak, emanete ihanet etmemek ve belediyeye yetim malı gibi sahip çıkmaktır.” dedi.
Kızıltepeli hemşerilerinin hizmetin daha güzeline layık olduğunu dile getiren Budak, “Projelerimizi iki esas üzerine hazırladık. Projelerimiz hem halkın maddiyatına, hem de maneviyatına yöneliktir.” diyerek projelerini şöyle sıraladı:
1. CAMİLER: Camilerimizi layık oldukları görünüme kavuşturmak, ibadet edenlerin huzurunu sağlamayı toplamsal bir gereklilik olarak görüyoruz. Koordineli bir şekilde çalışarak çevre düzenlemesi, yeşillendirilmesini, düzenli temizliği ve bakımını sağlamak konusunda, inancımızın gereği kendimizi mesul görüyoruz. İnşallah camileri layık olduğu ortam ve görünüme kavuşturacağız.
2.MİSAFİRHANE: Çevre köy ve ilçelerden hastaneye gelen hemşerilerimizin, hastane bahçesinde veya araçlarında yatmak zorunda kalıyorlar. İnşallah bu sıkıntılarını gidermek için ücretsiz kalabilecekleri, çamaşırhanenin de içinde olduğu, kahvaltı ve akşam yemeğinin verileceği konaklama yerlerini hizmete sunacağız.
3.SOSYAL TESİSLER: halkımızın bütçesini sarsmayacak şekilde, ailece güzel vakit geçirebilecekleri ucuz, kaliteli nezih ve güzel sosyal tesisler inşa edeceğiz. Mevcut parklarda bulunan ve peşkeş çekilen tesisleri belediyenin sosyal tesisleri haline getirip, halkımızın hizmetine sunacağız.
4. AŞ EVİ: Beslenme ihtiyacını karşılamayacak düzeyde olan fakir ve muhtaç aileleri tespit ederek, hayırseverlerinde katkı sunabilecekleri sıcak yemek imkanı sunacak aşevlerini kuracağız.
5. FAKİRLERE SU YARDIMI: fakir ve muhtaç ailelere yasalar gereği bedava su verilmediği için ailedeki fert sayısına göre belirlenecek oranda su tüketimini belirli bir harcamaya kadar metre küpünü 1 kuruştan halkımıza vereceğiz.
6. YEREL İSTİŞARE MECLİSİ: Gençlik ve yerel istişare meclisleri kurarak şehrin sorunları konusunda, sosyal kültürel v.b konularda meslek odaları sivil toplum kuruluşları muhtarlar ve kanaat önderleriyle iş birliği içerisinde çalışıp çözüm önerileri doğrultusunda, Kızıltepe’mizi birlikte yöneteceğiz. Bu meclislerden gelen öneriler belediye meclisinde değerlendirilerek şehir yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlayacağız.
7. ETKİNLİKLER: Kültürel ve ahlaki yozlaşmanın önüne geçmek amacıyla, inancımızla, örfümüzle, ahlakımız ve değerlimizle çatışmayan, Dinimizi, dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi işleyen sosyal etkinlikler düzenlemeyi içeren projeleri hayata geçireceğiz.
8. MEZARLIKLAR: Ölülerimize saygı gösteren onları unutmayan ve her mübarek günlerde sevdiklerini anmak için mezarlıklara giden insanımıza, o güne has ücretsiz toplu taşıma araçlarını tahsis edeceğiz.
9. TAZİYE EVLERİ: Her mahalle ve köyümüzde erkek ve bayan bölümleri olan, mescidi, yemekhanesi ile abdest yerleri bulunan taziye evlerini inşa edeceğiz.
10. OYUN PARKLARI: Ailelerin parklarda iyi vakit geçirmeleri için çocuk oyun alanları, trafik bilinci oluşturmak için trafik eğitim alanları yapacağız.
11. PARK, BAHÇE VE YEŞİL ALAN: İlçemizin her tarafında yeşil alan ve parkların yapılması ve mevcut olan parkların da korunup bakımının yapılmasını sağlayacağız. Cami yeşil alan entegrasyonu sağlayarak parkları camilerle buluşturup parklardaki olumsuzlukları ortadan kaldıracak ve ailelerin gönül rahatlığıyla kullanabilecekleri mekânlar haline getirmek, parklarda annelerin çocuklarının altlarını değiştirebilecekleri onları emzirebilecekleri mekânlar oluşturacağız.
12. IŞIKLANDIRMA: Şehrin cadde, sokak, park, cami ve kubbelerinin aydınlatılması ile şehrin siluetinde öz değerlerin belirgin hale gelmesini sağlayacağız.
13. YETİMLER: Bize göre yetimler Allah’ın bize emanetleridir. Bunun için onları eğitip yetiştirmek, hayırsever vatandaşların katkılarıyla evlendirmek, eğitimlerini sağlamak, iş güç sahibi yapmak için çalışacağız.
14. GIDA BANKASI: “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisi gereğince yardıma muhtaç insanımızın temel ihtiyacını karşılamak için gıda bankalarına ağırlık vereceğiz. Mevcut gıda bankalarını da daha işlevli hale getireceğiz.
15. ŞEFKAT PROJELERİ: Engeli ve altmış beş yaş üstü hemşerilerimize ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Alkol, uyuşturucu ve madde bağımlısı çocuk ve gençlerin rehabilitesi için sağlık kuruluşları ile beraber ıslah merkezleri projesini hayata geçireceğiz. Yalnız yaşayan kimsesiz yaşlıları tespit ederek onlara yardımcı olacağız.
16. ALO ŞEHREMİN: Başkana ulaşabilmek için “Alo Şehremin” hattı oluşturacağız. Böylece halkımızın eleştiri ve isteklerini hızla alıp iletişime geçmesi ve çözüm sunması için, her türlü şikâyet, sorun ve görüşlerini, 24 saat hizmet verecek Şehremin birimine iletilebilecek.
17. BAYANLARA ÖZEL MEKANLAR: Ticari mekanlarda bayanların abdest, namaz ve çocuklarını emzirme ile altlarını değiştirebilmeleri için özel mekanlar yapacağız.
18. KREŞ: Ailelerin yükünü azaltmak, okul öncesi eğitimlerine destek olmak amacıyla, içinde Kur’an’ı Kerim’in öğretileceği ve anadilde eğitimin verileceği kreşler kurarak, çocukların kendi kültürlerini, örf ve adetlerini tanıyıp onlarla büyümesini ve bu doğrultuda sosyalleşmesini sağlayacağız.
19. EVLİLİK YARDIMI: Aile kurumak, fuhuşu önlemek için evliliği kolaylaştıracak, bu amaçla maddi imkânsızlıklar yüzünden evlenemeyen gençlerimizi tespit edip, yuva sahibi olmalarını sağlayacağız.
20. EĞİTİM: İyi eğitilmiş insan potansiyelini oluşturmak için imkanlar ölçüsünde muhtaç öğrencilere eğitim yardımı sağlanacak, evli olup ta geçim sıkıntısı çeken öğrencilere hayırseverlerin de katkılarıyla kira yardımında bulunacak, fakir ailelerin öğrencilerine giyim, çanta, kırtasiye yardımı yapılacak ve etüt merkezleri kuracağız.
21. SPOR: Parklarda koşu parkuru yapılıp spor aletleri yerleştirecek, halkımızı spor yapmaya teşvik edeceğiz. Bayan ve erkek olmak üzere gençlerimizin yaz tatilleri için yüzme, basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi branşlarında eğitim verecek yaz spor okulları oluşturacağız.
22.KÜTÜPHANE: Öğrencilerimizi internet kafelerin olumsuzluklarından kurtarmak ve bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak için, internet erişimi olan ve bünyesinde sergi salonu olan kütüphaneler açacağız.
23. MESLEK EDİNDİNME KURSLARI: Yaşam boyu eğitim anlayışı ile hemşerilerimizin birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak için meslek edindirme kursları açacağız.
24. YOLLAR: ilçemizde yollar yetersiz, trafik denetimsizdir. İpekyolunun şehir içinden geçmesi nedeniyle, sürekli kazalar yaşanmakta, insanımızın can ve malı tehdit altındadır. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak birinci görevimiz arasında olmaktadır. Ayrıca yollardaki elektrik direklerinden doğan kirli bir görüntü mevcuttur. Üst ve alt geçitlerin olmayışı ayrı bir sorundur. Bunun için ihtiyaç duyulan trafiğin düzeltilmesi, yolların genişletilmesi, elektrik hatlarının yer altına indirilmesi, alt ve üst geçitlerin yapılması elzemdir.
25. KÖYLER: Mardin’in Büyükşehir olması hasebiyle köyler de artık mahalle statüsünü kazanmıştır. Bunun için köy içi sokaklar, kanalizasyon sorunu, köy yolları kısacası bir mahallede olması gereken neyse köyler için de aynısı geçerlidir. Çöplerin toplanmasından suya, kanalizasyondan yollara, parklardan bahçelere kadar ne ihtiyaç varsa giderilecektir. Bu ihtiyaçlar büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri kanunlar çerçevesinde kendi paylarına düşeni yapmak zorundadırlar. Köylülerimizin hayvansal gıdalarını değerlendirebilecekleri, satabilecekleri pazar yerleri oluşturulacaktır.
(Mehmet Aslan-İLKHA)