• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yapıcıoğlu: `Kötü gidişe dur demek için yola çıktık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yılmaz ve Çınar Belediye Başkan Adayı Mahmut Tekdal`la  birlikte Çınar’da halkı selamladı. Teveccühle karşılanan HÜDA PAR heyeti, öğle ezanının okumasıyla namaz için camiye geçti. 

Kılınan namaz sonrasında program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. ‘Ey partisi yeni, davası eski olan aziz kardeşlerim’ diye hitap ederek konuşmasına başlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Siyasetin çirkin üslubunu kullanmayacağız diyerek yola çıktık ve adaylarımızı seçerken yanlış adaylarla seçimi kazanmaktansa doğru adaylarla seçimi kaybetmeyi yeğleriz. Bizler farklıyız. Çirkin üslupları kullanmayacağız. Onların kullandıkları kem sözler onlaradır. İlkokul önlerinde uyuşturucu satıcıları çoğalmış ve bizler HÜDA PAR olarak bu gidişe dur demek için yola çıktık, kapı kapı dolaştık ve halkımıza reçetelerimizi sunduk. Yoğun bir teveccüh ile karşılaştık. Önümüzdeki seçimlerde sadece yöneticilerinizi değil aynı zamanda geleceğinizi seçeceksiniz.” diye konuştu. 

“Bazıları halkın değerlerine, inancına, kılık kıyafetlerine savaş açtı”
“Bizler partilerin alternatifi değiliz” diye konuşan Yapıcıoğlu, “HÜDA PAR olarak sistemin alternatifiyiz. Sistem halkın değerleriyle barışmak zorundadır. Cumhuriyetin kuruluşu ile yeni bir ulus için kolları sıvadılar. Halkın değerlerine, inancına, kılık kıyafetlerine savaş açtılar. Halkı dönüştürdüler. Şimdi de onların kötü bir kopyaları CHP’yi taklit ederek yeni bir Kürt kimliği için çalışıyorlar. Bu Kürtler İslam kimliğini unutsun diye yıllarca Şamanizm’e dönüş tartışmaları yaptılar. Yine şimdilerde Müslüman Kürt milletini kendi değerlerinden uzaklaştırmak için uğraşıyorlar. İslam, mutlak adalettir. İslam, tertemizdir. Yanlış yapanlar kendileri yanlış yapmıştır. İslam’da bir kusur yoktur. İslam’ın mutlak adaleti uygulandığı takdirde hiç kimseye adaletsizlik yapılmaz” diye ifade etti. 

"Bu millet iki parti arasında sıkışmaktan kurtulmuştur”
Kürtlerin iki parti arasında sıkıştığını ifade eden Yapıcıoğlu, “Bu millet iki parti arasında sıkışmaktan kurtulmuştur. Artık HÜDA PAR var. Artık sizin içinizden çıkan sizinle aynı yerde duran ve yıllardır beraber yaşadığınız insanlar var. Seçim sonrasında bazıları 1 Nisan şakası yapıldığını sanacaklar ama HÜDA PAR gerçek anlamda bu milletin desteği ile yönetime gelecek” dedi.
  

“Namussuzluğu asla prim vermeyeceğiz”
HÜDA PAR olarak yeni bir parti olduklarını belirten HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yılmaz ise, “Hür Dava Partisi olarak yeni bir parti olsak da yıllarca bizler sizlerin arasındayız ve sizlere hizmet ediyoruz. Geçmişten beri halkımızın muhtaçlarına yetimlerine olan düşkünlüğünü bilirsiniz. Yıllarca halkımızın geleceği için kurduğumuz hayır kurumları ve derneklerle yanınızda yer aldık. HÜDA PAR bu halkın içinden çıkan bu halkın istek ve arzularına hitap eden bir partidir. Bu yola çıktığımızda sizlerin isteklerini gözeterek yola çıktık. Toplumda büyük bir ahlaki bozukluk, büyük bir inanç boşluğu oluşuyor. Biz Kürtlerin en büyük özelliği Müslüman olmasıdır. Dindar olmasıdır. Diğer bir özelliği de namuslu olmasıdır. Yıllardır bunları elimizden almak için çalışıyorlar. Özellikle şu an yerel yönetimlerde olanlar bunları elimizden almak için uğraşıyor. Bizler namuslu insanlarız ve namussuzluğu asla prim vermeyeceğiz.” dedi.
  

“Bir olalım, beraber olalım ve şehrimizi beraber yönetelim”
Toplumun tüm kesimlerini kapsayacak projeleri olduğunu söyleyen Yılmaz, “Evlenemeyen gençlerimizi evlendirmek için projelerimiz var. Genç erkeklerimizi fuhuştan ve kötülüklerden uzak tutmak için çeşitli projelerimiz var. Fakir ve muhtaçları barındırma, yedirme, içirme gibi ihtiyaçları için projelerimiz var. Geçmişte yaptığımız hizmetlerimiz gelecekteki çalışmalarımızın teminatıdır diyebiliriz. Sizlere şunu net olarak ifade edebilirim ki, toplum gittikçe bozuluyor. Amed’de 12 bin hırsız olduğu söyleniyor. Fuhuş, sokak aralarına kadar inmiş. Buna bir dur demek gerekiyor. Bunun yolu da idarenin dindar idarecilerin elinde olması ile olur. Sizler de çalmayacak çırpmayacak idareciler seçerek, bu yaşanan yolsuzluğun, kötü gidişatın önüne geçebilirsiniz. Bizler HÜDA PAR yöneticileri olarak nebilerin ve sahabelerin özelliklerini alarak yola çıktık. Bu noktada da bu şehrin yönetimine talibiz ve sizlerin desteğini istiyoruz. Bir olalım, beraber olalım ve şehrimizi beraber yönetelim.” diye konuştu.  

"İslam çatısı altında birleşelim"
Parti sloganlarının İnanç, Kimlik ve Hizmet olduğunu ifade eden HÜDA PAR Çınar Belediye Başkan Adayı Mahmut Tekdal da, “Referansımız İslam’dır. Halkımıza maddi ve manevi hizmetler sunmak için yola çıktık. Birlikteliği sağlayacak olan şey de İslam’dır. Parti olarak maddi ve manevi hizmetleri beraber yürüteceğiz. Küfür milleti birleşmiş ve Müslümanlar üzerinde çeşitli oyunlar sergiliyorlar. Oyunları genelde Müslümanlar üzerine de olsa özel de Kürdistan’da ve Kürt Müslümanları üzerinde oyunlar sergiliyorlar. Din ve namusumuza el uzatıyorlar. Bu iki mefhuma el uzattıkları anda bizleri kendine köle ederler. Bizler birlik olacak, el ele verecek ve İslam çatısı altında birleşerek bunlara karşı mücadele edeceğiz.” dedi.
  

“Cumhuriyet tarihinden beridir değerlerimiz üzerinde oyunlar oynanıyor”
İslam âlemi üzerine oynanan oyunlara dikkat çeken Tekdal, “Suriye, Irak ve Mısır’ın durumunu görüyorsunuz. Bizler İslam çatısı altında birleşmezsek bu halkların başına gelenlerin bizim başımıza da gelmesi yakındır. Cumhuriyet tarihinden beridir değerlerimiz üzerinde oyunlar oynanıyor ve bizleri değerlerimizden koparmak için uğraşıyorlar. Ama çok şükür hala değerlerimize sahip çıkan bir milletiz. Âlimlerimiz bu yolda değerlerimiz için mücadele verdi ve katledildi, şehid edildi. Camilerimiz kapatıldı, çarşaflarımıza el uzatıldı. İslami kıyafetleri aramızdan çıkarıp Avrupai giyimi aramızda yaygınlaştırmak istiyorlar. Çocuklarımız esrar, eroin ve içki ile karşı karşıyadır. Çocuklarımıza sahip çıkmak bizim birinci önceliğimiz olmalıdır. Küfür sistemi çalışmaktan geri durmuyor. Ama bizler de HÜDA PAR olarak bunlara karşı durmaktan geri durmayacağız. Bunun için de sizler bizleri desteklemeli ve bizlerin yanında yer almalısınız. Bizler koltuk sevdalısı değiliz. Bizler halkımıza ve halkımızın hizmetine sevdalıyız. İnşallah sizlerin desteği ile de bunu başaracağız” diye ifade etti.   (Zeki Aras - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir