• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bayanlar için Mescit ve lavabo yapılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş merkezindeki çarşılarda Bayanlara ait namaz kılma ve lavabo yerlerinin olmadığını dile getiren halk, çarşıya çıkan bayanların kendilerine sıklıkla lavaboyu sorduklarını ve artık kendilerinin durumdan utandıklarını, yetkililerin bu duruma biran önce çare bulmasını isteyerek duruma tepki gösterdi. 

Kendisine her gün onlarca bayanın lavaboyu sorduğunu ve artık cevap vermekten haya ettiğini dile getiren İzzet Ural adlı esnaf, bayanların bu konuda çok mağdur olduklarını söyledi. 

Muşta hiçbir yerde bayanların namaz kılabilecekleri ve lavabo ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir yerin olmadığını belirten Ural, “Muş’un büyük eksikliklerinden biri, camilerin yanındaki lavabolarda bayanlara ait abdesthane ve tuvaletlerin olmaması büyük bir sorun ve sıkıntıdır. Ben Muş Merkezde Selimiye Camii karşısında kitapçıyım. Her gün onlarca bayan gelip benden bu camiye yakın abdest alabilecekleri veya namaz kılabilecekleri bir yerin olup olmadığını soruyorlar. Buna karşı biz çok sıkıntı çekiyoruz. Bayanlara ait abdesthanenin olmamasını Muş’umuz için büyük bir sorun biliyoruz’’ dedi.

Camilerin hiç birinde bayanların namaz kılabilecekleri bir yerin olmadığını ileri süren Ural, “Bazı camilerin yanlarında Kur’an Kursları var. Bu Kur’an Kursları da sadece ders zamanlarında açılıp kapanıyor. Erkeklerin nasıl abdest ve namaz kılmaya ihtiyacı varsa, bayanlarında aynen buna ihtiyaçları vardır. Bayanlar için de lavabo ve abdesthanelerin yapılmasını istiyoruz’’ şeklinde konuştu. 

Bu sorunu defalarca yetkililere iletmelerine rağmen bir çözümün bulunamadığını ileri süren Bedri Çiçek ismindeki diğer bir esnaf ise, “Muş merkez çarşısından bayan geliyor ve onların abdest alabilecekleri, namaz kılabilecekleri bir yer yok.  Bu çok sıkıntılı bir durumdur. Bayan gelip bize sorduğu zaman biz utanıyoruz. Bunu tüm esnafa da sorabilirsiniz. Gelen bütün belediye başkanlarının hangisini görmüşsem bu konuyu söylemişim. Hangi memlekete giderseniz gidin, bayanlar için namaz kılacakları abdest alabilecekleri bir yer vardır. Yalnız Muş’ta böyle bir şey yok. Hangi bayan gelmişse geri dönüp gitmiştir. Hangi camiye giderseniz gidin bayanlar için tahsis edilen bir yer yoktur. Gelen milletvekilleri ile belediye başkanlarına söylemişiz fakat hiç kimse ilgilenmedi’’ diye konuştu. 

Kendilerine lavabo ihtiyacı için gelen bayanları iş merkezlerine göndermek zorunda kaldıklarını belirten lavabo işletmecileri ise, “Bu sorunu gündeme getirdiğimizde kendimiz için konuştuğumuzu sanıyorlar. Muş kalabalıklaştı. Artık hem üniversite öğrencileri, hem de çocuk parası alan köylü bayanlar var. Gelip bize lavaboyu sorduklarında utanıyoruz ve onları iş merkezlerine göndermek zorunda kalıyoruz. Çünkü başka yer yok. Bu soruna acil bir çözüm bulunmasını istiyoruz’’ diye konuştular.  

(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir