• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Mardin Müftüsü Kızıltepe'deki toplantıya katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe Müftülüğü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Kızıltepe Müftü Vekili Mustafa Ali Işık, müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

 

Kızıltepe’de görev yapan din görevlileri, Kur’an Kursu öğretmenleri ve vaizlere yönelik bir konuşma yapan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, din görevlisinin niteliklerinin nasıl olması gerektiğini anlattı.

 

Din görevlilerin toplumun tüm kesimini ilgilendiren bir görev ifa ettiklerini belirten Coşkun, bu sebeple sadece cami içinde bir mesaiden bahsedilemeyeceğini 7 gün 24 saat bir hizmet anlayışının din görevlisinde olması gerektiğini kaydetti.

 

Din görevlisinin yaptığı hizmetin üç boyutu olduğunu anlatan Coşkun konuşmasını şöyle sürdürdü: "Birincisi Hizmetimiz gün boyudur.7 gün 24 saat hizmetimiz devam ediyor. Bu hizmet bizde iman ve vicdan sorumluluğumuzu daha da artırır. Gizli aşikâr her şeyi bilen Allah’ın murakabesi altında olduğumuzun bilinciyle hareket etmeliyiz. Caminin dışında da Hoca Efendi muamelesi görüyorsanız. Siz orda varsınız. Yok eğer cami dışında bir etkinliğiniz yoksa aynaya bakma zamanı gelmiş demektir.

 

İkincisi hizmetimiz aile boyudur. Sadece bu kurumda çalıyor değilsiniz. Anne babalarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, çocuklarınız da bu hizmetin içinde öne çıkmaktadır. Kimse marangozun eşine bizim kapı gıcırdıyor gelip bir bakar mısın demez ama hocanın eşine, müftünün eşine, abdest nasıl alınır namaz nasıl kılınır? Diye sorular sorulur. Bu nedenle hizmetimiz aile boyudur. Ailemizi de bu konuda eğitmeliyiz. Bekâr kardeşlerime buradan sesleniyorum eş seçimini yaparken, bu konuyu dikkate almalarına tavsiye ediyorum.

 

Üçüncüsü hizmetimiz, ömür boyudur. Emeklisi yok. Hatta bana göre yaşlandıkça Kur’an ve sünnetini anlamada daha iyi bir olgunluğa erişir. Peygamber efendimize nübüvvetin 40 yaşında gelmesi bir tesadüf değildir. Evet, bizim hizmetimiz ömür boyudur. Ölünceye kadar hoca efendi olarak bilinir ve bizlere öyle davranılır. Son olarak muhasebemizi iyi yapalım. Allah ve Resulüne inanıyorsak, Resulün emanetini taşıdığımıza inanıyorsak. Görevimizi yapma konusunda gayretli olalım. Mükafatını Allah mutlaka verecektir. Allah hepimize hayırlar ihsan etsin. Onun rızasına uygun işler yapmayı nasip etsin.” (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir