• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Hakan Fidan`dan Gülen`e Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gülen Medya Grubu televizyonlarından Samanyolu TV`nin Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca`nın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği `Pensilvanya görüşmesi`nin ayrıntıları ortaya çıktı. Karaca`nın iddiasına göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ABD`nin Pensilvanya kentindeki çiftlikte Fethullah Gülen`le temas kurmuştu. Yeni Şafak`ın haberine göre MİT Müsteşarı Fidan, Gülen`le görüşmek için ABD`ye gitti. Gülen`in Pensilvanya`da ikamet ettiği konutta gerçekleşen görüşmede, Fidan, muhatabına çok önemli uyarılarda bulundu.

ASIL İŞİNİZ İRŞAD OLMALI

Devlet içindeki `paralel şebeke`yi hatırlatarak Gülen`e `Devletin kodlarıyla oynama` diyen Fidan, hukukun dışına çıkılması halinde bundan herkesin zarar göreceğini bildirdi. `Devlet içinde kalacaksanız devlet geleneğini çiğnemeyin, hukukun dışına çıkmayın, dar zümre çıkarı için devletin kodları ile oynamayın. Bu herkese zarar verir` ifadelerini kullanan MİT Müsteşarı, cemaatin yeniden asli vazifesine dönmesi için de Gülen`e telkinde bulundu. `Cemaatin örgüt haline dönüştüğünü` anlatan Hakan Fidan, Fethullah Gülen`e şunları söyledi: `Cemaat olun, örgüt olmaktan çıkın. Türkiye`de din ve devlet işleri normale döndükçe devlet içindeki pozisyonunuzu bırakmanız lazım. Devlete şerik olamazsınız, daha meşru bir konuma geçin, irşad faaliyetlerine yoğunlaşın, koşullar değişti. Böyle devam ederseniz felakete sürüklenirsiniz.`

Pensilvanya`da telekulak uyarısı

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan`ın, Pensilvanya`da Fethullah Gülen`le görüşmesinde, alınan bilgilere göre, devlet içinde Gülen hareketine bağlı şebekenin imza attığı bazı operasyonlar ve sayısı yüzbinleri bulan yasadışı dinlemeler konuşuldu. Fidan-Gülen görüşmesini kamuoyuna ilk duyuran Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca olmuştu. Karaca, `Siyasi çevrelerde sayın Fidan`ın Hocaefendiyi ziyaret ettiği konuşuluyordu. Peki siz hangi gerekçe ile Hocaefendi`yi ziyarete gittiniz? 16 Mayıs`ta en kapsamlı diye bir dosya teslim edeceksin, arkadan gidip Hocaefendi ile görüşme yapacaksınız. Hakan Fidan`a sormak lazım, neden Hocaefendiyi ziyaret ettin? Bu nasıl bir iştir?` ifadelerini kullanmıştı. Karaca, görüşmenin içeriğiyle ilgili açıklama yapmaktan kaçınarak `Onu Hakan Fidan`a soracaksınız` demişti. Görüşmede Fidan`ın uyarılarına Gülen`in ne şekilde cevap verdiği merak konusu.

Yeni Şafak

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir