• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Azim Derd`en Halepçe açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-  Midyat ilçesinde hayırlı hizmetlerini sürdüren Azim Der Başkanı Besim Çelik, Halepçe katliamının 26. yıldönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı. 

Elma Kokusu İle Gelen Ölüm

Açıklamasında, 26 yıl önce, 16 Mart 1988’de Halepçe’de yaşayan Müslüman Kürt halkının üzerine atılan kimyasal  gazlarla 5 bini aşkın kişi hayatını kaybettiğini belirten Çelik, ‘’26 yıl önce ölüm, Halepçelilere elma kokusu ile beraber geldi. Uyanır uyanmaz havada bir elma kokusu duydular.Dışarıdaki havayı teneffüs ettikçe boğazları yanıyordu. Derileri morarıyordu, yanıyordu suya koşuyorlardı. Çığlıklar içerisinde can verdiler.Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin yönetimindeki Baas rejimi İran-Irak savaşı sırasında Müslüman Kürtlerin İran`a yardım ettiğini bahane ederek, `Enfal hareketini` başlatmıştı. Halepçe’yi kimyasal silahlarla haritadan silmek istiyordu. Halepçe’ de insanlar çocuklar, kadınlar, tabiat ve insanlık yok edildi. Baas rejimi tarafından 5 bin insan katledildi. Bu katliam insanlık tarihine kara bir leke olarak düştü. İnsanlık dışı vahşetin yaşandığı günlerde hiçbir devletin tepki göstermemesi, özellikle orta doğudaki İslam ülkelerinin sessiz kalması, düşündürücüydü. Bu katliamın hesabının sorulmaması daha sonra başka katliamların yapılmasına da kapı aralamıştır.’’ İfadelerini kullandı.Artık Halepçe, Ebu Gureyb Filistin Hama, Halep, İdlip, Ruanda, Hiroşima, Roboski, Dersim, Srebrenitsa, Myanmar, Orta Afrika, Hocalı, Sabra ve Şatilla katliamları olmasın! İnsanlık yeni acılar yaşamasın. İnsanlık Kimyasal Ali’lerin, Miloşeviç’lerin, Şaron’ların, Esed’lerin insafına bırakılmamalıdır. Azim Der olarak Halepçe şehitlerini rahmetle anarken bu katliama bulaşmış bütün zalimleri lanetliyoruz.‘’ şeklinde konuştu. 

Filistin Direnişi Meşrudur Gayri Meşru olan İsraildir

Çelik açıklamasında, son günlerde bir televizyon kanalında Filistinli direnişçilerden terörist diye bahsedilmesine de değinerek, “İçimiz yanarak Halepçe’yi andığımız bu günlerde birileri çıkıp Filistinli direnişçi kardeşlerimize terörist yaftası vurdu haber bültenlerinde.  Daha, İsrail’in Mavi Marmara gemisinde döktüğü kan kurumamışken, Türkiye ve Dünyada Müslüman nüfusun Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili dini duyguları malum iken, Filistinlilere bir asırdır yaşatılan acılar ortadayken, bu tutum direnişin yanında yer alan, özgürlüğü için mücadele eden, Filistin halkını destekleyen, Müslüman Türkiye halkının ve dünyadaki bütün

Müslümanların sırtına inmiş bir bıçak hükmündedir.

Kudüs’te, Gazze’de ve diğer İsrail işgali altındaki topraklarda İslam ı ve Müslümanları, vatanlarını ve kutsallarını korumak için Müslüman kardeşlerimizin yaptığı onurlu mücadeleye terörizm diyen anlayışa lanet olsun. Zalimlere ve onların işbirlikçilerine lanet olsun. İsrail i meşru, Filistin direnişini gayri meşru gören anlayışa lanet olsun.’’ dedi. 

Yapılan katliamların zamanında tepki görmemesi, faillerinin cezalandırılmaması katliamların artarak devam etmesini sağlıyor diyen Çelik, “Halepçe’den sonra Srebrenitsa, Ruanda, Arakan ve adını sayamayacağımız nice katliamların yaşanmış olması ve günümüzde de Irak’ta Suriye’de ve diğer İslam coğrafyalarında tekrarlanması bunun kanıtıdır. Bizler Azim Der olarak bütün dünya Müslümanlarına aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak zulme karşı tek vücut olma çağrısı yapıyoruz. Her zamankinden daha fazla ümmet bilincine ve ümmet bilinci ile kuşanmış liderlere ihtiyacımız olduğunu deklare ediyoruz.’’ açıklamasında bulundu. (Adnan Oğuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir