• DOLAR 32.549
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2431.568
  • ...
SON DAKİKA
Dükkanı soyulan esnafın mağduriyeti ne olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani’de 2 gün önce gece saat 03.00 sıralarında çarşı merkezinde bulunan Ramazan Aşkın’a ait markete girerek 2 bin TL değerinde sigara çaldıktan sonra  kayıplara karışan hırsızlar, ilgili çalışma  yapan polislerin, hırsızları yakaladığı ve yaşlarının küçük olmasından dolayı serbest bıraktığı ileri sürüldü.

 Hırsızların yakalandığını duyan market sahibi Aşkın, emniyete giderek polislerden bilgi almak istediğini belirterek, “ Emniyete gittim, polislere benim dükkanımı soyan hırsızların yakalandığını sordum. Polisler bana, ‘Senin dükkanını soyan hırsızlar serbest bırakıldı’ dediler. Nedenini sorduğumda ise,  ‘Çünkü yaşları tutmuyordu’ cevabını aldım. Peki, çalınan sigaralarım nerde diye sorduğumda ise, “Bilmiyoruz, yakalanmışlar sigarayı ne yapmışlar bilemiyoruz.’ dediler. Ben de o halde bana isimlerini verin ben aileleriyle görüşeyim, benim mağduriyetimi gidersinler dediğimde de bana ‘İsim veremiyoruz.’ dediler.” ifadelerine yer verdi.

 Hırsızların bırakılmasına tepki gösteren Aşkın “Böyle adalet mi olur? Hırsızlar yakalanmış ortada çalınan eşya yok, hırsızların ismini istiyorum isim vermiyorlar, peki benim bu mağduriyetim ne olacak, kimsenin umurunda değil. Bu adalet böyle olduğu için bugün bizim neslimiz bu hale düşmüş, artık bu yeni nesil öyle bir hale gelmiş ki, bir tane gence temizdir dürüsttür diyemiyoruz. Allah sonumuzu hayretsin işimiz zor.” diyerek tepkilerini dile getirdi. (Veysi Demirci - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir