• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Savaştan kaçan Suriyelilerin durumu içler acısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyeliler büyük zorluklarla yaşamlarını sürdürüyor. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve merkez Şehitkâmil ilçesin Umut mahallesinde bir barakada bir  arada kalan 4 Suriyeli aile, zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeleri  bir yana,  bir de derme çatma  yerlere ödedikleri kiralar cep yakıyor. 

Görüştüğümüz bir  Suriyeli aile, evlerin altındaki ambar ve barakalara aylık 200-250 TL kira ödediklerini, Türkiye’ye büyük umutlarla geldiklerini, fakat hem kiralık ev bulamadıklarını hem de dükkân fiyatları çok yüksek olduğu için, mecburen sokakta kalmaktansa evlerin  altındaki ambar ve barakalarda yaşamlarını sürdürdüklerini dile getirerek,  “Evimizin ne kapısı ne de penceresi var. Eski naylon ve battaniyelerle kapatmaya çalıştık. Kömürümüz odunumuz yok, bazen sadece kuru ekmek yiyerek karnımızı doyurabiliyoruz. Çocuklarımız veya bizler hastalanınca tedavi olamıyoruz. Durumumuz kötü, evde bir gün yemek için bir şeyler varsa diğer gün olmuyor, sağ olsun komşularımız yardım ediyor. Bize yemek veriyorlar, evimizde su yok, elektrik yok, çoğu zaman günde bir öğün yemek yiyoruz komşularımız   kimseden yemek gelmezse aç kalıyoruz.” dedi. 

Şu anda kaldıkları barakalarda mecburen yerleştiklerini dile getiren Suriyeli  aile,  hayır sahibi kişilerden yardım beklediklerini dile getirerek, “Sokakta kalmamak için mecburen bu kiralara katlanıyoruz, ama ödemekte zorlanıyoruz. Biz kimseden para istemiyoruz. Kiralık oturacak ev istiyoruz. Kimse bize kiralık ev vermiyor. Mecbur olduğumuz için bu dükkânlarda yaşıyoruz.” Şeklinde konuştu.  (Ökkeş Korkmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir