• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR`ın Nusaybin projeleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – HÜDA PAR  Nusaybin Belediye Başkan Adayı Seyfettin Ağırman, belediye başkanı seçilmesi halinde uygulamaya koyacağı projelerini kamuoyu ile paylaştı. 

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Ağırman, belediyenin malını yetim malı gibi koruyacaklarını söyledi. 

Ağırman şöyle konuştu:” Toplum bir çocuğa benzer doğar, büyür ve gelişir eğer siz bir çocuğa sadece yemek yedirir ve onu sevgiden mahrum bırakırsanız dengesiz büyümüş olur ve zamanında yaşamadığı güzellikleri bilinçaltında tutar ve belli bir yaştan sonra onu dışa vurur. Belki yaşça büyük görünebilir ama yine de çocuk gibi davranır. Onun için biz topluma hizmeti maddi ve manevi olmak üzere iki esas üzerine inşa ediyoruz.”

 HÜDA PAR Nusaybin Belediye Başkan Adayı Ağırman’ın projeleri …

1: CAMİLER: Camilerimizi layık oldukları görünüme kavuşturmak, ibadet edenlerin huzurunu sağlamayı toplamsal bir gereklilik olarak görüyoruz. Cami dernekleri ile koordineli çalışarak çevre düzenlemesi, yeşillendirilmesini, düzenli temizliğini ve bakımını sağlayacağız.

2: KUTLU DOĞUM: Peygamberimizin hayatını insanlarımıza hatırlatmak, anlatmak ve insanımızı onu daha iyi tanımaları için Kutlu doğum etkinliklerini düzenlemek.

3: ETKİNLİKLER: Dinimizi, dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi işleyen sosyal etkinlikler düzenlemek. Kültürel ve ahlaki yozlaşmanın önüne geçmek, inancımızla, örfümüzle, ahlakımız ve değerlimizle çatışmayan projeleri hayata geçirmek.

4: MEZARLIKLAR: Ölülerimize saygı gösteren onları unutmayan ve her mübarek günlerde sevdiklerini anmak için mezarlıklara giden insanımıza o güne has ücretsiz toplu taşıma araçlarını tahsis etmek.

5: TAZİYE EVLERİ: Her mahalle ve köyümüzde erkek ve bayan bölümleri yarı olan mescidi, yemekhanesi ile abdest yerleri bulunan taziye evlerini inşa etmek.

6: OYUN PARKLARI: Ailelerin parklarda iyi vakit geçirmeleri için parklarda çocuk oyun alanları ve trafik bilinci oluşturmak için trafik eğitim parkları yapacağız.

7: PARK, BAHÇE VE YEŞİL ALAN:  ilçemiz suyu bol olan fakat maalesef iyi değerlendirilmeyen bir kaynağa sahiptir. Bunun için kent her tarafında yeşil alan ve parkların yapılması ve mevcut olan parkların da korunup bakımının yapılmasını sağlayacağız. Cami yeşil alan entegrasyonu sağlayarak parkları camilerle buluşturup parklardaki olumsuzlukları ortadan kaldıracak ve ailelerin gönül rahatlığıyla kullanabilecekleri mekânlar haline getirmek, parklarda Annelerin çocuklarının altlarını değiştirebilecekleri onları emzirebilecekleri mekânlar oluşturmak.

8: IŞIKLANDIRMA: Şehrin Cadde, sokak, Park, cami ve Kubbelerinin aydınlatılması ile şehrin siluetinde öz değerlerin belirgin hale gelmesini sağlayacağız.

9: YETİMLER: Bize göre yetimler Allah’ın bize emanetleridir. Bunun için onların eğitip yetiştirmek, Hayırsever vatandaşların katkılarıyla evlendirmek, eğitimlerini sağlamak, iş güç sahibi yapmak için çalışacağız.

10: GIDA BANKASI: “Koşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisi gereğince yardıma muhtaç insanımızın temel ihtiyacını karşılamak için Gıda Bankalarını kuracağız.

11: ŞEFKAT PROJELERİ: Engeli ve altmış beş yaş üstü hemşerilerimize ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Alkol, uyuşturucu ve madde bağımlısı çocuk ve gençlerin rehabilitesi için sağlık kuruluşları ile beraber ıslah merkezleri projesini hayata geçireceğiz. Yalnız yaşayan kimsesiz yaşlıları tespit ederek onlara yardımcı olacağız.

12: ENGELİLER: Engellilerin ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş toplu taşıma araçlarını tahsis edeceğiz. Kaldırım ve yolları engellilerin rahatça kullanabilecekleri şekilde düzenleyeceğiz. Ayrıca kendilerine akülü araç temin edeceğiz.

13: ALO ŞEHREMİN: Başkana ulaşabilmek için “Alo Şehremin” hattı oluşturacağız. Böylece halkımızın eleştiri ve istekleri hızla alıp iletişime geçmesi ve çözüm sunması için her türlü şikâyet, sorun ve görüşlerinizi 24 saat hizmet verecek Şehremin birimine iletilebilecek. 

14:SOSYAL TESİSLER: Mevcut parklar içerisinde peşkeş çekilen tesisleri belediyelerin sosyal tesisleri haline getirecek ve halkımızın hizmetine sunacağız.

15:SU: Şehrimize görsel estetik hem de serinlik katacak olan süs havuzları ile şehrimizi güzelleştirecek muhtelif yerlere su sebilleri yaparak şehrin mimarisine kazandıracak ve suya ulaşımı kolaylaştırmağız. Fakirlere ucuz su sağlayacağız.

16:YEREL İSTİŞARE MECLİSİ: STK , meslek odaları ,muhtar ve kanat önderlerinden oluşan yerel istişare meclisleri kuracağız. Böylece halkımızın şehir yönetiminde söz sahibi olmasını sağlayacağız. 

17: AŞ EVİ: Besleme ihtiyacını karşılamayacak düzeyde olan fakir ve muhtaçları tespit ederek, onlara sıcak yemek imkanı sunacak  aş evlerini kuracağız.

18: BAYANLARA ÖZEL MEKANLAR: Ticari mekanlarda bayanların abdest namaz ve çocuklarını emzirme ile altlarını değiştirebilmeleri için özel mekanlar yapacağız. 

19: KREŞ: Ailelerin yükünü azaltmak için okul öncesi eğitimlerine destek olmak için içinde Kur’an’ı Kerim’in ve anadil de eğitimin verileceği kreşler kurarak, çocukların kendi kültürlerini, örf ve adetlerini tanıyıp onlarla büyümesini ve bu doğrultuda sosyalleşmesini sağlayacağız.

20: EVLİLİK YARDIMI: Aile kurumak, fuhuşu önlemek için evliliği kolaylaştıracak bu amaçla maddi imkânsızlıklarla evelenemeyen gençlerimizi tespit edip yuva sahibi olmalarını sağlayacağız.

21: EĞİTİM: İyi eğitilmiş insan potansiyelini oluşturmak için imkanlar ölçüsünde muhtaç öğrencilere eğitim yardımı sağlanacak, evli olup ta geçim sıkıntısı çeken öğrencilere hayırseverlerinde katkılarıyla kira yardımında bulunacak, fakir ailelerin öğrencilerine giyim, çanta, kırtasiye yardımı yapılacak v etüt merkezleri kuracağız.

22: SPOR: Parklarda koşu parkuru yapılıp spor aletleri yerleştirecek halkımızı spor yapmaya teşvik edeceğiz. Bayan ve erkek olmak üzere gençlerimizin yaz tatilleri için yüzme, basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi branşların da eğitim verecek yaz spor okulları oluşturacağız.

23:KÜTÜPHANE: Öğrencilerimizi internet kafelerin olumsuzluklarından kurtarmak ve bilgiye erişi kolaylaştırmak için internet erişimi olan ve bünyesinde sergi salonu olan kütüphaneler açacağız.

24: MESLEK EDİNDİNME KURSLARI: Yaşam boyu eğitim anlayışı ile hemşerilerimizin birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak için meslek edindirme kursları açacağız.

25: YOLLAR:  Nusaybin trafik açısında en kötü dönemini yaşıyor. Yollar yetersiz, trafik denetimsizdir.  İpekyol’unun şehir içinde kalması nedeniyle sürekli kazalar yaşanmak ta insanımın can ve malı tehdit altındadır. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak birinci görevimiz arasında olmaktadır. Ayrıca yollardaki elektrik direklerinden doğan kirli bir görüntü mevcuttur. Üst ve alt geçitlerin olmayışı ayrı bir sorundur. Bunun için ihtiyaç duyulan trafiğin düzeltilmesi, yolların genişletilmesi,  elektrik hatların yer altına indirilmesi, alt ve üst geçitlerin yapılması elzemdir.

26: KÖYLER: Mardin Büyükşehir olması hasebiyle köyler de artık mahalle statüsünü kazanmıştır. Bunun için köy içi sokaklar, kanalizasyon sorunu, köy yolları kısacası bir mahallede olması gereken neyse köyler içinde aynısı geçerlidir. Çöplerin toplanmasından suya, kanalizasyondan yollara, parklardan bahçelere kadar ne ihtiyaç varsa giderilecektir. Bu ihtiyaçlar büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri kanunlar çerçevesinde kendi paylarına düşeni yapmak zorundadırlar. Köylülerimizin hayvansal gıdalarını değerlendirebilecekleri, satabilecekleri pazar yerleri oluşturulacaktır.

27: SANAYİ SİTESİ: Bakımsızlıktan çürümeye adeta terk edilmiş sanayi sitemizi mâmur hale getirecek elektriği, suyu, yolları, güvenliği, camisi, belediyeye ait yemek fabrikası ile esnafımızın bütün ihtiyaçlarını görebileceği yaşanır bir hale getireceğiz.

Nusaybin’e yakışır bir otogar yapılacak. Nusaybin sebze ve meyve haline çeki düzen verilecek fiyatlar kontrol altına alınacak sağlıklı sebze ve meyve temin edilebilir bir hale getirilecek. Nusaybin’den çıkan doğal gaz Mardin ve Kızıltepe’ye verilmeye karar verildiği halde Nusaybin’e verilmiyor. Allah’ın izni ile ilçemize bu doğal gazı da getireceğiz. Nusaybin içinden geçen Çağ Çağ deresinin ıslahı yetersiz olup bu dereyi daha iyi bir şekilde ıslah etmek ve suyundan faydalanılabilir bir statüye kavuşturacağız.

 (Halil Akbalık – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir