• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
İDO`dan vapur kazası açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz`ın ölümü ile sonuçlanan arabalı vapur kazasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, olay hakkındaki teknik ve adli soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu üyelerinin bugün itibariyle İstanbul’a geldiği ve İstanbul Liman Başkanlığı ile birlikte tahkikatlarına başladığı vurgulandı. Ayrıca konuya ilişkin olarak Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturmasının da devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, "İDO olarak elimizde bulunan tüm bilgi ve görüntüleri yetkili makamlara teslim etmiş bulunuyoruz. Resmi incelemenin tamamlanmasının ardından inceleme sonuçlarını kamuoyuna açıklayacak ve raporun gereklerini yerine getireceğiz. Yaşanmış olan kazadan ve yolcumuzun ölümünden dolayı üzüntümüz büyüktür" denildi.

Öte yandan; savcılık tarafından tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen kaptan Erkan Atalay ve 2 personelin ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir