• DOLAR 32.435
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.769
  • ...
Cumhurbaşkanı Gül, Danimarka`ya gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kraliçe II. Margrethe’in daveti üzerine devlet ziyareti gerçekleştirmek üzere  Kopenhag’a hareket etti. Gül’e ziyaretinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de eşlik etti. 

Danimarka’ya hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda açıklamalarda bulunan Gül, Kraliçe II. Margrethe’in davetine icabetle, Türkiye ile Danimarka arasındaki ilk devlet ziyaretini gerçekleştirmek üzere Kopenhag’a hareket edeceğini söyledi.
Danimarka’ya ilk ziyaretinin olmadığını  2010 yılında İklim Değişikliği Zirvesi için de Kopenhag’a gittiğini belirten Gül, “Bu defa, Devlet Ziyareti gerçekleştiriyorum.” dedi. 

Gül, “Bu tarihi ziyarette bana Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, milletvekilleri, akademik camia, basın ve iş dünyamızın seçkin temsilcileri ile diğer üst düzey resmi zevattan müteşekkil bir heyet refakat etmektedir.” şeklinde konuştu.
Türkiye`nin AB üyelik sürecinin Danimarka ile ilişkilerinin önemli bir boyutunu oluşturduğuna vurgu yapan  Gül, “AB`ye katılım sürecimizin güçlü destekçileri arasında yer alan Danimarka`daki temaslarımda bu konu üzerinde özellikle duracağım." diye kaydetti.(İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir