• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Kovancılar`da ortalıkta bırakılan çöpler tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Kovancılar ilçesinde çöp konteynırları bulunmadığı için toplama günlerinde dışarı bırakılan evsel atıklar, sokak hayvanları ve rüzgarın etkisiyle etrafa yayılıyor. Boş arazilere saçılan çöpler, çevre kirliliğinin yanı sıra sağlık için de tehlike saçıyor. 

Çöpler belediye ekiplerince günün belirlenen saatlerde toplanıyor. Konteynırların bulunmadığı yerlerde vatandaşlar, evsel atıklarını poşetler içinde dışarı bırakıyor. Belediye ekipleri de belirlenen saatlerde bu çöpleri alıyor. Ancak bazı vatandaşların çöplerini belirlenen saatten önce ya da sonra bırakmaları nedeniyle bir takım sorunlar yaşanıyor. Poşetler içinde bırakılan evsel atıklar, sokak hayvanlarınca parçalanıyor. Açığa çıkan çöpler yine köpekler ve rüzgarın etkisiyle etrafa yayılıyor. Bu durum çevre kirliliğine yol açıyor. 

Çöpleri belirlenen zamanda çıkarmayanlar ile ilgili denetimin sağlıklı yapılamaması kişiler için caydırıcı olmuyor. Konutların çevresinden budanan ağaç dalları ve otlar da cadde ve sokak kenarlarındaki boş alanlara gelişi güzel atılıyor. Bunlar da çevrede görüntü kirliliğine sebep oluyor. Bu çevre kirliliğinden ilçe halkı rahatsız oluyor. 

Vatandaşlar belediyenin ya çöp konteynırları bırakmasını ya da günde birkaç sefer çöplerin temizlenmesini istiyor.  

(Salih Avcı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir