• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Mardin`de Kur`an ve Ezanı güzel okuma yarışması finali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin merkez ve ilçelerinde yapılan İmam Hatip Liseler arası Kuran’ı Kerim, hafızlık ve ezanı güzel okuma yarışmasının finali, Kızıltepe Özcan yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı. 

Programa  Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin milletvekilleri Muammer Güler, Abdürrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, Kızıltepe ilçe müftüsü Mustafa Ali Işık,   İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Ak Parti Mardin İl başkanı İbrahim Fide, HÜDA PAR Mardin İl başkanı Şeyhmus Akman, Mardin HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, Okul Aile Birliği Başkanı Abdülkadir Gümüş bazı kurum amirleri, Okul yönetimi ile öğrenci velileri katıldı. 

Daha önce Mardin merkez ve ilçelerinde okulların kendi bünyesinde yaptığı yarışmada birinci gelen İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mardin İl finaline katılarak birbirleriyle yarıştı. 

Final yarışmasına  İmam Hatip Lisesi’nden Kuran-ı Kerimi güzel okuyup birinci gelen 11 öğrenci, Ezanda  birinci olan 11 öğrenci Hafızlıkta da  bir öğrenci yarışmaya katıldı. 

Mardin ve ilçelerinde toplam 11 imam hatip lisesinden 23 öğrenci final yarışmasına katıldı.

Finale katılan öğrencilerin okuduğu Kuran-ı Kerim ve ezanı şerif salonda manevi bir hava atmosferi oluşturdu. 

Kuran-ı Kerim’i güzel okuma finalinde birinciliği Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Medeni 1.ci, Mardin merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasin Özdemir 2.ci, Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Yıldırım 3.cü oldu. 

Ezanı güzel okuma finalinde ise, Kızıltepe Özcan yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bedrettin Taşçı1.ci, Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Öztimur 2.ci, Yeşilli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mürtaza Kürşat da 3.cü seçildi. 

Hafızlık yarışmasında ise, Mardin merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Mantır’dan başka Hafız olmadığı için finalde birinci oldu. 

Mardin İl Finalinde birinci gelenler çeyrek altın ve tablet bilgisayar ile ödüllendirilirken, 2. ve 3.cülere ise çeyrek altın, dereceye giremeyenler ise çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Programın sonunda katılımcılar ve okul idaresi dereceye giren öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekti. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir