• DOLAR 32.222
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2450.017
  • ...
Muş halkı baharın tadını çıkarıyor.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ -Muş’ta nihayet havalar ısınmaya başladı. Havaların ısınmasıyla beraber eriyen kar, Muş halkını sevindirdi.

 

Bu yıl baharın erken geldiğini ve bundan dolayı sevinçli oldukları ifade eden Muş halkı, kimisi kardelen toplayarak, kimisi koyunlarını otlatarak, kimisi ise güneşli havada çay içerek baharın tadını çıkarıyor.

 

Baharın gelişinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini ifade eden İbrahim Torun; “Ben ziyaret köyünde yaşıyorum. Bu yıl Muşumuzda çok zahmetli bir kış geçirdik. Çok soğuk vardı. O kadar soğuk vardı ki, baharın geleceğine inanamıyorduk. Şuan bahar geldi mutlu ve sevinçliyiz. Kardelenler çıktı ve hava çok güzel. Bu gün bu havayı gördük mutluyuz ve kardelen topluyoruz’’ diyerek mutluluğunu dile getirdi.

 

Uzun ve soğuk bir kışın ardından koyunlarını yeniden yeşil çimlerde otlatmanın sevincini yaşayan Abdullah Akın ise, sevincini şu şekilde dile getirdi: “ Bu yıl kar azdı fakat çok soğuk ve sis vardı. Bu kış saman konusunda bir sıkıntımız olmadı.  Kar çabuk eridi ve hayvanlarımız rahata kavuştu. Bu yıl baharın erken gelişi ayrıca bizi sevindirdi. Memleketimizin baharı çok güzeldir havası çok güzeldir. Şuan sevinçliyiz’’ dedi.

 

Şehirde yaşayan halk ise çay ocaklarından kürsülerini alarak güneşli havanın sıcaklığına bırakıp sıcak çay ve sıcak havanın keyfini çıkardılar. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir