• DOLAR 34.294
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2928.132
  • ...
Bingöl`de `Suriye Halkıyla Dayanışma Kermesi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi’nde konser veren Grup Yürüyüş, seslendirdikleri kardeşlik ve direniş ezgileriyle başta Suriye ve Mısır olmak üzere İslam coğrafyasına duyarlılık çağrısında bulundu.

Suriye ve Mısır’da yapılan zulümlerin anlatıldığı sinevizyon gösterimi başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Dr. Mustafa Yılmaz, ‘İslam dünyasında emperyalist devletler ve yerli işbirlikçilerinin yaşattığı zulümlere’ dikkat çekti. 

"Bizler peygamberlerin varisleriyiz, onların açtığı yoldan yürümeliyiz"
Yılmaz, "Bizler peygamberlerin varisleriyiz, onların açtığı yoldan yürümeliyiz. Adem`den Muhammed (sav) kadar gelen vahyi süreçlerde, bütün resuller insanları vahiyle uyararak onları uzak kaldıkları fıtratlarıyla buluşturmaya çalıştılar. Bizler bugün İslam dünyasında büyük bir kavgaya şahit oluyoruz. Bu ümmetin yeniden var olma davasıdır. Son iki asırda tohumları atılan uyanış çabalarının bir süreği olan bugünkü uyanış süreci, bizlere Afgani`leri, Abduh’ları, Hasan El Benna’ları, Seyyid Kutupları, Abdülkadir Udeh’leri ve Zeynep Gazali’leri hatırlatıyor. Onların başlattığı uyanış çabaları bugün diktatörlükler karşısında büyük bir kıyam hareketine dönüşmüştür." dedi. 

"Bizler de peygamber varisleri olarak insanlara şahit olmalıyız"
Suriye ve Mısır yaşananlara değinen Yılmaz, "Suriye ve Mısır ağırlıklı olmak üzere yaşanan savaşta bizlere düşen sorumluluk kardeşlerimizle dayanışma ruhunu ve imkânlarını diri tutmak ve büyütmektir. Bizler bu bilinçle ifsadın, tuğyanın, zulmün karşısında insanları vahiyle buluşturma sorumluluğunu yerine getiren şahitler olmalıyız. Peygamberler insanlar üzerine şahitliklerini yerine getirdiler. Bizler de peygamber varisleri olarak insanlara şahit olmalıyız. Bu takdirde rabbimiz ezilenlere, mazlumlara vaat ettiği varisliği mümkün kılacaktır. O, vadinden dönmez.” ifadelerini kullandı. 

"Biz bir ümmetiz, sınırlar bizim için anlam taşımıyor"
Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan Grup Yürüyüş ekibi, Suriye ve direniş temalı marşları ile bir konser verdi. 

İslam dünyası arasına çizilen sınırların anlamsız olduğunu belirten Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan, “Biz bir ümmetiz, sınırlar bizim için anlam taşımıyor. Türk, Kürt, Arap, hepimiz biriz, bir ümmetiz. Bizler bu nedenle ‘Ne mutlu Müslüman`ız’ diyoruz. Bu gece seslendireceğimiz ezgilerimizi ezilen, zulüm gören, esaret altında olan, şehit olan ve zalimlere karşı mücadele veren kardeşlerimize armağan ediyoruz. Son çıkardığımız ‘Hurriya’ albümünde de Suriye direnişi ağırlıklı ezgilerimiz var. Suriye’de 4 yıldır bir direniş var. Her gün 100 kardeşimiz katlediliyor. 4 yıldır 150 bin kardeşimiz katledildi, on binlerce kardeşimiz, yaralandı, milyonlarcası da muhacir oldu. Keskin nişancılar ise her gün çocukları vurmaya devam ediyor. Tüm bunlara rağmen kardeşlerimiz kıt imkânlara rağmen direnmeye devam ediyor." diye konuştu.   (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir