• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep HÜDA PAR, `Van olayı  alçakça bir saldırıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep il Başkanı Mustafa Özaslan, Van’da BDP’li çeteler tarafından tesettürlü bayanlara yönelik gerçekleştirilen saldırıyı yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

Basın açıklamasında, Van ilinde HÜDA PAR’ın düzenlendiği mitingden dönen tesettürlü 5 bayanın, BDP lokalinden çıkan 15-20 kişilik çete tarafından saldırıya uğrayarak darp edildiği olayın, BDP`lilerin parti isimlerine aykırı olduğu belirtildi.  
Basın açıklamasını okuyan Hür Dava Partisi Gaziantep il Başkanı Mustafa Özaslan, BDP’li çeteler tarafından gerçekleştiren olayın alçakça bir saldırı olduğunu belirterek, “HÜDA PAR’a yönelik PKK/BDP’li çeteler tarafından 200’e yakın saldırı olmuştur. Ama bu kadar alçanılmamıştı. Tesettürlü bayanlara yapılan saldırıyı,  Müslüman Kürt halkı kabul etmeyecektir. Saldırıyı gerçekleştiren çeteler, bayılan bacımızı tekmelemeye devam ederek, Müslüman kadına olan kin ve öfkelerini açıkça kusmuşlardır.” dedi.

 “En güzel cevap 30 Mart’ta verilecektir”
Özaslan açıklamasında, bu saldırıyı gerçekleştiren zihniyetin, kendilerini Kürt savunuculuğuna bürüseler de, aslında  Kürtlerin asıl düşmanları  olduğunu, BDP’nin 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladığını ve kadın haklarından, kadının özgürlüğünden söz ettiğinin altını çizen  Özaslan, “Sizin Partinizin başındaki Barış  kelimesiyle  alakanız yok, kendinizle bile çelişiyorsunuz. Masum kadına saldırmak, sadece Kürtlerin kültüründe değil, hiç bir kültürde yok iken, bu vahşi yaratıklar, söylemleriyle büyük bir çelişkiye düşüp, dindar Kürt Kadınına linç girişiminde bulundular. Bunların yüzlerine binlerce defa tükürüyor ve bu vahşeti Kürt halkının vicdanına havale ediyoruz.” dedi. 

 Özaslan açıklamasına devamla, “Tarihe baktığımızda, Medine’de Yahudiler, Müslüman bayanın tesettürüne el uzatıp hakaret etmişlerdi. Bu da gösteriyor ki geçmişteki zihniyetin varisleri, günümüzde de o mirasa sahip çıkmışlardır. Van’da yapılan bu saldırı birkaç Müslüman bayana yapılmış olsa da, aslında direk İslam’a ve İslam şiarlarına yapılmış bir saldırıdır, halkımız bunu böyle bilmelidir. 30 Mart seçimlerinde bunlara en güzel cevabı verecektir. Kürt halkının kandan, baskı ve şiddetten beslenenlere en iyi cevabı vereceğini biliyoruz. Yıllarca sözüm ona zulme başkaldıranların, bugün bölgede zulmün tekeli olmaları acı bir durumdur. Haddini aşan yok olmaya mahkûmdur. Örtüye saldırı gayretullaha dokunduğu gibi, bütün halkımızın vicdanında bir yara açmıştır.” şeklinde konuştu. 

(Ökkeş Korkmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir