• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Arınç,`Bismil tarihi olan dindar ve namuslu bir ilçedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Bismil ilçesinde AK parti seçim bürosu açılışı bugün yapıldı . Açılışa Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım Ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker,  AK Parti Milletvekili Cuma İçten, Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Garip Ensarioğlu ve  partinin ilçe yöneticileri katıldı.

 Açılış koşuşmasında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, halktan Ak Parti Bismil belediye başkan adayına  oy vermelerini isteyerek, “Ak Parti’nin tüm Diyarbakır millettekileri  bakanlar ile diğer tüm milletvekili arkadaşların, iki dönem milletvekilliği yapmış ve şuan Bismil Belediye Başkanı Adayı olan Ali İhsan Merdanoğlu’nun  arkasında olacağız. Bismil halkı bizi seçerse, seçimde bize oy verirse bizler buraya en iyi hizmet sunacağız.” dedi.

 Bismil’in dindar bir halk olduğunu söyleyen Arınç, “Bismil tarihi olan bir yerleşimdir Bismil halkı dindardır, cömerttir.  Bu şekilde biliniyor ve bu şekilde de devam edecektir. Bu konuda Bismil halkının bizim yanımızda ayrı bir değeri vardır.” İfadelerini kullandı.

 Tarım ve köy işleri bakanı Mehdi Eker de yaptığı konuşmada,  “Biz Ak Parti döneminde Bismil’e güzel yatırımlar yaptık. Gerek tarım, gerek yol, hastane gibi çalışmalarda bulunduk.  Ak Parti iktidarı Türkiye için büyük hizmetlerde bulundu. Bismil belediyesi 3 dönemdir başka parti tarafından yönetildi. Ancak Bismilliye  gereken  hizmet  verilmedi. Bismil halkı 30 Mart’ta Ak Partiyi seçerse, Bismil’i çok güzel bir ilçe haline getireceğiz.” sözlerine yer verdi.

 Diyarbakır milletvekili aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu bu bölgede hizmet yapılmadığını, halkın, ideolojisi ne olursa olsun hizmet yapacak kişilere oy vermesini, bu konuda ak parti belediye başkan adaylarını seçmelerini istedi.

 Bismil Belediye Başkan Adayı Ali ihsan Merdanoğlu Bismil halkından 30 Mart’ta kendilerine oy vermesini isteyerek Bismil’e hizmet yapacağını vaat etti.

 Yağmur altında geçen açılış konuşmalarının  ardından Arınç ve beraberindekiler Kaymakamlığa geçtiler.

 Bu arada korumaların çekim yapmaya çalışan basın mensuplarına zorluk çıkardıkları görüldü. 

(Hasan Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir