• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
Midyat halkı HÜDA PAR`ı coşkuyla karşıladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat`ta Midyat HÜDA PAR ilçe Başkanlığının düzenlediği, halkla buluşma mitinginde HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Midyat Belediye Başkan Adayı Selahattin Yeniay, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç ve Midyat halkına hitap etti. 

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sözlerine halkı Arapça, Kürtçe ve Türkçe selamlayarak başladı.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir partinin İslam’ı referans alarak siyaset sahnesine çıktığını ifade eden Yapıcıoğlu, bu partinin HÜDA PAR olduğunu belirterek, 15 aydır bu durumu hal, hareket ve söylemleriyle teyit ettiklerini söyledi. 

Yapıcıoğlu, diğer partilerin birbirlerine kara çalarak siyaset sahnesinde yer almaya çalıştıklarını belirterek, "HÜDA PAR ise sadece kendisini anlattı. Bu seçim sürecinde bizi hep yaftaladılar. Her biri bir taraftan hakkımızda bir şeyler uydurdu. Şimdi ise tutuştular, çünkü halkın HÜDA PAR`ı sahiplendiğini gördüler. Öncelikle biz halkın ifsat edilmesini ve kaynaklarının çarçur edilmesini önlemeye çalışıyoruz. Kaynaklar çarçur edilmezse zaten halkımıza fazlasıyla yeter." ifadelerini kullandı. 

Dini siyasete alet etmediklerini belirten Yapıcıoğlu, "Bizler bilakis siyaseti dinin hizmetinde gören bir partiyiz. Yüz yılı aşkındır diyorlar ki, dini hükümleri ticarete, sosyal alana taşımayın. Biz de diyoruz ki, bu halkın yüzde 99`u Müslümansa, Müslüman ticarete de siyasete de içtimaı alana da damgasını vuracak. Bu mahallede artık size salyangoz satacak bir ortam yok. Müslüman halkı Müslümanca yönetmek zorundasınız. Bizim derdimiz makam koltuklarına oturmak değil. Bize teveccüh eder de bizleri seçerseniz, o koltukların nasıl bir hizmet aracı haline geldiğini göreceksiniz Allah`ın izni ile." şeklinde konuştu. 

"Dürüst belediyecilik gerçek hizmet şiarı ile yola çıktık"
Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç da yaptığı kısa bir konuşmada, "Biz HÜDA PAR olarak dürüst belediyecilik gerçek hizmet şiarı ile yola çıktık. Biz Hz Ebubekir`in sadakatini, Hz Ömer`in adaleti ve Hz Ali`nin cesaretini örnek alıyoruz. HÜDA PAR olarak başkan adayınız Selahattin Yeniay`ın kefiliyiz. Biz yanlış aday ile seçimi kazanmaktansa doğru aday ile seçimi kaybetmeyi göze alıyoruz." dedi. 

Halka seslenen Selahattin Yeniay ise, halkı daha etkin bir şekilde korumak maksadıyla siyasete girdiklerini belirterek, "Belediyelere Allah`tan korkan, emin, ehil, adil halimizden anlayacak, sıkıntılarımızı dert edinecek, bize düşkün, merhametli olacak, yalan söylemeyecek, ihanet etmeyecek patronluk, işgüzarlık, yapmayacak idarecileri başa getirmek için bu yola çıktık. İnsani ve İslami bir yönetim için halkımızın en büyük çaresi HÜDA PAR`dır." ifadelerini kullandı.   (Adnan Oğuz - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir