• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Kızıltepe`de HÜDA PAR Mitingine Yoğun Katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere oldukça iddialı hazırlanan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), “Seçim Mitingleri”ne ara vermeden devam ediyor.

 

 

Bugün saat 10.30’da Mardin’in Midyat ilçesinin ardından 16.00’da Kızıltepe’de seçim mitingi düzenleyen HÜDA PAR, sağanak yağmura rağmen adeta gövde gösterisi yaptı.

 

 

Mardin-Kızıltepe Karayolu’nda bulunan Atak Koleji önünde onlarca araçtan oluşan konvoyla karşılanan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sağanak yağmura rağmen kendisini karşılamaya gelen halka teşekkür etti.

 

 

Konvoy halinde Kızıltepe ile merkezine girerek şehir turu atan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, şehir merkezinde, seçim otobüsünün içinde ilçe halkını selamladı.

 

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Medya, Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, Mardin ile ve ilçe teşkilatıları başkanları, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç ve ilçe belediye başkan adayları eşlik etti.

 

 

Sağanak yağmura rağmen onlarca motosikletin HÜDA PAR konvoyuna eşlik etmesi dikkat çekti.

 

 

Saat 16.00’da Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda yapılan mitinge yoğun ilgi gözlerden kaçmazken, HÜDA PAR konvoyunu gören halk, “Kızıltepe halkı hizmeti sizinle görecek” şeklinde slogan attı. HÜDA PAR Seçim Mitingi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

“Biz hürriyet istiyoruz”

Kızıltepe’de halka hitap eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Allah’a hamd Resulü’ne salat ve selam getirdikten sonra, katılımcıları Kürtçe selamları.

 

 

Daha sonra Türkçe olarak konuşmasına devam eden Yapıcıoğlu, “ Kendi menfaatlerini halkın menfaatlerinin önünde tutanlar canavarlık yapıyor. Biz, hürriyet istiyoruz, insanların kula kul olmaktan çıkmasını istiyoruz. ‘Dürüst siyaset gerçek hizmet’ sloganıyla yerel seçimlere giriyoruz. Ve ‘İnanç, Kimlik ve Hizmet’ diyoruz. Kimliğimize sahip çıkmak için inancımızı kendimizden uzak tutmaya gerek yok. Birileri kimlik siyasi yapıyorlar diye hizmet etme ihtiyacını hissetmiyorlar. Bu aziz millet, değerli halk hizmetin en güzelini hak ediyor. Biz, rüşvet verende alanda melundur tabelalarını bütün belediyelere asacağız. Halka hizmet hakka hizmettir.” dedi.

 

 

Kızıltepe’den Kürt halkına müjde

Mitingde Kürtçe bir konuşma yapan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, “Genel Başkanımı, katılımcıları ve ekranları başında bizi izleyen diğerleri kardeşlerimize selamlarımı gönderiyorum. Bu dava Selahatinlerin, Ahmed’e Hani’lerin davasıdır. Biz buradan tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Bizler Rabbimizi razı etmek istiyoruz, başka bir amacımız yoktur. Bizim amacımız hizmettir. Müslüman Kürt halkının ömrü çilelerle geçti. Biz, halkımızın dindar olduğunu, bu nedenle idarecilerinin de dindar olması gerektiğini söylüyoruz. Halkımızı müjdeliyoruz, 30 Mart’ta HÜDA PAR gelecek. 1 Nisan’da televizyonlarını açanlar, bunun bir Nisan şakası olduğunu zannedecekler. Hür Dava Partisi, yola çıkarken hem İslami hem de insanı hizmetler yapacağı sözü verdi. Ben hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” diyerek konuşması bitirdi.

 

 

“HÜDA PAR diğer partilere benzemez”

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Belediye Başkan Adayı Şerif Budak, katılımcıları selamlayarak, “Bu dava, ateşe atılmaktan çekinmeyen İbrahim’im davasıdır. Köleleri özgürleştiren Hz. Muhammed’in davasıdır. HÜDA PAR diğer partilere benzemez, HÜDA PAR sürekli kazandırır. Ben, maneviyat, maddiyat, bireysel ve genel Hizmet diyorum. Biz, size asla ihanet etmeyeceğiz, sizlerin paralarını çarçur etmeyeceğiz. Herkes bizim için bir tarağın tırnaklarıdır gibidir, herkes eşittir ve kardeşlerimizidir. Temiz su, temiz hava ve sağlıklı hizmeti herkese göstereceğiz. Zamanımız kısa ve malum yağmur yağıyor. O’nun için sizi fazla tutmayacağım. Allah’a emanet olun, selamette kadın.” dedi.

(İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir